Cribratge massiu dels alumnes i docents de l'escola El Sitjar de Linyola

Salut preveu detectar nous positius i acotar el brot de COVID-19 al municipi, que ja supera els 150 afectats
Cribratge en escola El Sitjar de Linyola @Territoriscat
photo_camera Cribratge en escola El Sitjar de Linyola @Territoriscat

El departament de Salut ha dut a terme aquest divendres un cribratge als alumnes, docents i personal de l'escola El Sitjar de Linyola, amb l'objectiu de detectar casos asimptomàtics que ajudin a frenar l'expansió del brot de COVID-19. Segons fons del consistori s'han diagnosticat 150 positius, però alerten que el servei d'epidemiologia diu que l'abast del virus pot afectar 400 veïns més.

Cribratge en escola El Sitjar de LinyolaSegons assegura l'alcalde de Linyola, Àlex Mases la situació ha començat a frenar una mica després de la reobertura el dijous del consultori local amb 5 professionals del CAP de Mollerussa que ha realitzat proves a contactes estrets de positius. Mases ha afegit que en aquests moments hi ha més de 400 persones en aïllament domiciliari.

Cribratge en escola El Sitjar de Linyola @TerritoriscatAixí mateix, des del consistori s'ha demanat a les famílies que evitin portar els infants a l'escola. Mases, ha indicat que més de la meitat de les famílies ja han deixat de portar els seus fills al centre. Tot i això, remarca que el centre continua obert i que en el cas de la llar municipal d'infants, tancada des de dimecres, també se segueix donant servei a casos justificats.

Reiterem que l'escola és un entorn segur, el que no és segur és el poble de Linyola i per això hem d'intentar evitar al màxim qualsevol interacció social

Els bars i restaurants de Linyola tancats pel brot de COVID-19Mases ha destacat que la majoria de bars i restaurants del municipi han abaixat la persiana, almenys fins dilluns, seguint amb la petició que ha fet l'ajuntament per intentar reduir al màxim el nombre de contagis. També s'ha demanat als establiments que limitin encara més l'aforament a l'interior dels locals. L'alcalde, Àlex Mases, també ha dit que s'han coordinat amb Mossos d'Esquadra i el Procicat perquè la mobilitat comarcal que entra en vigor aquest divendres no sigui aplicable a Linyola.

Comentaris