El curs escolar 21-22 recuperarà la presencialitat tot i mantenir l'ús de mascareta a les aules

L'alumnat vacunat amb la pauta completa no haurà de fer quarantena en el cas que sigui contacte estret d’un positiu

Alumnat amb mascareta. Fotografia: Freepik.
photo_camera Alumnat amb mascareta. Fotografia: Freepik.

El Govern català va donar a conèixer ahir dilluns 30 d'agost el Pla d’inici del curs escolar 2021-2022 en l’actual context de pandèmia, que suposarà que tots els centres educatius comencin el 13 de setembre les classes de forma presencial.

El document ja ha estat enviat als centres educatius

Les classes seran presencials i segures, els alumnes aniran amb mascareta, no s’hauran de confinar aquells grups que ja estiguin vacunats amb pauta completa encara que hagin sigut contacte estret d’un positiu i les zones comunes, com els patis, ja es podran compartir entre diferents grups. Si a l’espai exterior hi ha un únic grup de convivència podran anar sense mascareta”, ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja.

Plaja ha subratllat que aquestes pautes de funcionament que marcaran l’arrencada del curs s’aniran revisant de forma permanent. 

Des del Govern s’ha posat èmfasi que torna a ser un curs en context de pandèmia. És per això que en aquests darrers mesos s’ha treballat perquè tot estigués a punt per minimitzar l’impacte de la COVID-19 als centres educatius, malgrat la variant Delta. 

L’Executiu ha destacat la necessitat de vacunar a tot l’alumnat major de 12 anys
 

Els deures més importants que tenen els nostres joves i les seves famílies abans del 13 de setembre és vacunar-se.”, ha explicat Plaja.

Els centres s’organitzaran a través dels grups estables, com va passar el curs anterior. Aquest fet facilita la traçabilitat dels possibles positius que es donin, i per tant, permet una gestió precoç dels casos i dels seus contactes.

Els centres educatius disposen des del passat mes de maig del Pla d’actuació davant la pandèmia, al qual s’introdueixen alguns canvis:

  1. Al pati, dins del mateix grup de convivència estable, no cal dur la mascareta.
  2. Les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries: si l'entrada al centre es fa pel pati l'alumnat podrà ser acompanyat per part de la família; es permet l’adaptació a l’educació infantil; i les reunions amb les famílies seran preferiblement virtuals –tot i que segons el context es pot valorar format híbrid amb totes les garanties-.
  3. Es recomana iniciar les extraescolars a l’octubre, amb recomanació de 10 alumnes per grup i màxim de 15 si l’espai permet mantenir les distàncies de seguretat.
  4. Les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.


Per part seva, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha ressaltat que en l’inici de curs d’enguany hi ha una eina per abordar la pandèmia que fa un any no teníem i per la qual ara hem d’apostar: la vacunació.

En les properes setmanes i mesos ens juguem molt per poder encarar la tardor de la millor manera possible”, ha emfatitzat el conseller per marcar-se un objectiu principal: arribar a administrar al setembre 2 milions de vacunes.

En concret, 1 milió a la població d’entre 12 i 18 anys i 1 milió a les persones que encara no tenen pauta completa de vacunació

Argimon ha explicat que en el grup d’edat d’entre 12 i 15 anys hi ha un total de 343.953 persones de les quals 160.765 (47%) encara no han iniciat la vacunació, 39.078 (11%) ja tenen la pauta de vacunació completa, i 144.110 tenen administrada una primera dosi.

Al grup d’entre 16 i 19 anys hi ha un total de 319.173 persones de les quals 103.444 (27%) encara no han iniciat la vacunació, 170.683 (53%) ja tenen la pauta de vacunació completa, i 45.046 tenen administrada una primera dosi.

I pel que fa al grup d’entre 20 i 29 anys hi ha un total de 708.390 persones de les quals 287.046 (41%) encara no han iniciat la vacunació, 349.162 (49%) ja tenen la pauta de vacunació completa, i 72.182 tenen administrada una primera dosi.

Comentaris