Els herois silenciosos que treballen a la retaguarda de la crisi sanitària

Un grup d'emprenedors, professionals i autònoms, sota el nom CV19_Makers_Lleida, es van posar al servei dels agents sanitaris i socials que gestionaven la crisi ocasionada pel coronavirus, per posar a treballar les impressores 3D a tot drap, una actitud que va resoldre moltes situacions d'inseguretat, en residencies de gent gran i centres de salut de la demarcació de Lleida
Les proteccions fabricades amb les impressores 3D
photo_camera Arriva el material de protecció a la residència Ca La Cileta del Palau

La situació de crisi ocasionada per l'epidèmia de la COVID-19, no cal recordar que ha despertat o ha incrementat l'esperit solidari un gran nombre de persones de tots els àmbits, quasi podríem dir que amb més rapidesa de resposta que les administracions.

Empreses i particulars de diferents sectors empresarials, que disposaven d'impressores 3D, en va reunir sota el nom CV19_Makers_Lleida, per donar resposta a la crida d'emergència de les administracions locals per la falta de material de protecció. Al Pla d'Urgell l'empresa DIBTEC 3D ha sigut una de les que ha col·laborat en el projecte col·lectiu de tota la demarcació de Lleida.

Impresora 3D de l'empresa DIBTEC 3DEl grup, podríem dir d'impressors 3D, va començar a elaborar motllures per les pantalles protectores de professionals de la sanitat i la geriatria, un element al qual es podia incorporar una pantalla plàstica d'un sol ús o que es podria desinfectar amb facilitat, una eina que ha fet possible garantir la seguretat en molts centres socials i de salut. En el mateix llot també van començar a elaborar tiradors multifunció per obrir portes, prémer botons de porters automàtics, ascensors, o altres usos, i no tocar directament amb les mans i dits.

El col·lectiu de fabricants voluntaris CV19_Makers_Lleida, guarden el material diari, que recullen els tècnics dels Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM) i de la Creu Roja, que els desinfecten i distribueixen en els centres Sanitàries, cossos de seguretat o en qualsevol punt on es necessitin.

Aquests herois, silenciosos van fabricar fins a la setmana passada 2.300 motllures, que han permès abastir, a través del Consell Comarcal a tots els professionals de les residències de la gent gran, i al CAP del Pla d'Urgell, als ajuntaments i la Policia Local de Mollerussa, del material de protecció

Material fabricat amb impressores 3DL'associació CATIGAT també ha col·laborat amb la donació de les pantalles transparents que completen les motllures de protecció, i 18 quilos de material PLA, base per a la fabricació. El Consell Comarcal del Pla d'Urgell també està facilitant als impressors, matèria primera per poder confeccionar els protectors, hi s'ha encarregat de la distribució als municipis.

Els membres de CV19_Makers_Lleida fan una crida a les persones, empreses i entitats que puguin ajudar en el finançament dels materials per a la fabricació dels articles, ja que les primeres remeses les van finançar els propis fabricants, però amb l'increment de la demanda se'ls fa difícil de suportar-ho, així i tot, asseguren que no defalliran.

comentaris