El govern espanyol no concreta si hauran de fer-ho amb mascareta

Els menors de catorze anys podran sortir acompanyats d'un adult a partir del 27 d'abril de manera restringida

Primer pla d'una nena gaudint amb un conte explicat per una contacontes a través d'internet. Dimecres 8 d'abril del 2020 (HORITZONTAL)
photo_camera Una nena gaudint amb un conte explicat per una contacontes a través d'internet.

Els menors de 14 anys podran sortir a partir del 27 d’abril acompanyats d’un adult per fer les activitats previstes al decret d’alarma: comprar, anar a la farmàcia o al banc. El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat demanar al Congrés el vistiplau aquesta mesura -en el marc de la pròrroga de l'estat d'alarma- que contempla que els nens puguin començar a sortir en les mateixes condicions que els adults. La ministra portaveu, Maria Jesús Montero, no ha concretat si hauran de ser en passejos curts –com s’ha apuntat en les últimes hores- o si hauran d’utilitzar mascaretes. Montero ha apel•lat a la responsabilitat dels adults perquè els menors “compleixin les recomanacions”.

“Es tracta d’un alleujament parcial del confinament però la prioritat és evitar un hipotètic retrocés”, ha insistit la ministra. En aquest sentit, ha recordat que la majoria dels infants fa més de cinc setmanes que estan a casa seva i que, per tant, la possibilitat que contagiïn és “baixa”.

Comentaris