Els pobles celebren el Diumenge de rams amb benedicció als balcons

Benavent de Segrià reparteix més de 150 branques d'olivera beneïdes als veïns i veïnes que prèviament, i Vilanova de Bellpuig guarneix els balcons i farà vermut

La tradició del Diumenge de Rams @7accents
photo_camera La tradició del Diumenge de Rams @7accents

Els municipis de la demarcació de Lleida no volen que el Coronavirus els faci perdre les tradicions, per aquest motiu s'han trobat fórmules originals per començar la Setmana Santa, i el Diumenge de Rams.

Diumenge de Rams a Benavent de SegriàÉs el cas de l'Ajuntament de Benavent de Segrià que ha repartit més de 150 branques d'olivera per les cases dels veïns i veïnes que ho havien sol·licitat. Aquestes han estat prèviament beneïdes a l'altar de l'església Sant Joan de Benavent

La tradició es constatarà diumenge a les 12 del migdia, quan sonaran les campanes de l'església i, totes aquelles persones que vulguin, sortiran al balcó i mouran plegats les branques d'olivera beneïdes. Tot just després, tindrà lloc un vermut popular des del balcó. L'objectiu és que cadascú prepari el seu vermut a casa i el comparteixin plegats.

Balcons guardits a Vilanova de BellpuigTenim notícia que l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig també ha proposat guarnir els balcons, amb qualsevol cosa que es tingui per casa, per tal que diumenges pugui celebrar la festivitat de Rams, des dels balcons, amb un vermut confinat, que animarà la música dels Grallers la Guineu de la localitat. La megafonia dels pregons donarà inici a la celebració amb una cançó.

Comentaris