Entra en vigor la prohibició de fumar al carrer sense la distància de 2 metres

La mesura publicada al DOGC també obliga a tancar els bars a la una i recomana limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones
fumador2

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat avui dimarts les noves restriccions acordades amb el ministeri de Sanitat per a la contenció de la pandèmia de la COVID-19.

Les mesures inclouen la prohibició de fumar a la via pública quan no es pugui respectar una distància interpersonal d'almenys dos metres -que també s'aplica a qualsevol dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats-.

També estableix que les activitats d'hoteleria i restauració hauran de tancar abans de la una de la matinada, sense que puguin admetre nous clients abans de la mitjanit; i inclou la recomanació de limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones.

Hotels, restaurants, terrasses, bars i guinguetes també hauran de garantir la distància d'un metre i mig tant en el servei de barra com entre les taules o agrupacions de taules, que no podran superar les 10 persones.

La norma també estableix que els ciutadans han de col·laborar activament en el compliment d'aquestes mesures així com a l'acceptació i resposta als requeriments que es formulin per les autoritats sanitàries

Els incompliments a la resolució seran constitutius d'infracció administrativa, d'acord amb el decret del 4 d'agost que va establir multes d'entre 100 i 3.000 euros en el cas de les infraccions lleus i fins als 600.000 en el cas de les molt greus.

Aquesta normativa s'ha aprovat davant la realitat del nombre de contagis i l'increment dels ingressos hospitalaris

Comentaris