Les farmàcies començaran a repartir aquest dilluns 1,5 milions de mascaretes

Cada persona només podrà recollir una mascareta i les farmàcies recomanen anar-la a buscar només si es necessita
Les farmàcies recomanen evitar aglomeracions
photo_camera Les farmàcies recomanen evitar aglomeracions

Les farmàcies començaran a repartir aquest dilluns 1,5 milions de mascaretes, i dijous està prevista l'arribada de dos milions més. Així ho ha explicat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

Farmàcia Núria FiguerolaLa consellera ha fet una crida perquè els col·lectius vulnerables no surtin de casa per anar a buscar mascaretes a les farmàcies i ha recomanat que demanin a familiars o veïns que les vagin a buscar per a ells. Se'n donaran dues per persona i la primera serà gratuïta però es demana que primer se n'agafi només una.

Budó ha garantit que tothom tindrà la seva mascareta i ha remarcat que és importat que qui vagi a la farmàcia a buscar-ne és perquè realment la necessita

Afluència en les farmàcies de MollerussaA cadascuna de les 3.227 farmàcies de Catalunya li correspondrà una partida inicial de 450 màscares. Les farmàcies, però, fan una crida a la responsabilitat ciutadana per evitar aglomeracions innecessàries.

Cada ciutadà té assignada una màscara gratuïta amb la seva targeta sanitària, a través del sistema de recepta electrònica del CatSalut. D'aquesta manera, els farmacèutics portaran un control informàtic de totes les mascaretes que reparteixin i la Generalitat les anirà reposant a mesura que es vagin esgotant.

L'objectiu inicial de la Generalitat era que cada ciutadà disposés de dues mascaretes. Però, de moment, només se'n podrà repartir una per persona i, en funció de la disponibilitat futura d'estoc, es podria ampliar el nombre màxim de mascaretes.

Comentaris