La Generalitat manté les reunions de 10 persones i amplia l'aforament de congressos i cerimònies

Aquestes noves mesures entraran en vigor el proper dilluns 7 de juny

Pla general de l'acte d'homenatge a les persones que han mort durant la pandèmia del coronavirus a Lleida, el 27 de juny de 2020. (Horitzontal)
photo_camera Acte d'homenatge a les persones que han mort durant la pandèmia del coronavirus a Lleida

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest divendres 4 de juny algunes mesures que milloren les restriccions fixades en relació a l’epidèmia de la COVID-19.

Aquest seguit de mesures entraran en vigor el proper dilluns 7 de juny i se sumen a les que han entrat en vigor aquest divendres.

Entre altres, permetran flexibilitzar els aforaments en alguns sectors com els actes religiosos o cerimònies civils, o els congressos, fires comercials i convencions

 • Es permet la celebració d’assemblees d’entitats esportives, culturals i, en general, d’entitats de base associativa, amb l’aforament limitat al 70% i amb un nombre màxim de 500 persones, o fins a 1.000 amb condicions de ventilació reforçada i mesures de control d’aglomeracions.
   
 • S’amplia l’aforament al 70% per als actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres.
   
 • S’amplia l’aforament al 70% en congressos, convencions, fires comercials i activitats assimilables.
   
 • Es poden celebrar actes de graduació de l’estudiantat universitari (a universitats, centres adscrits i escoles de negoci ubicades a Catalunya) en les mateixes condicions que les activitats culturals. Caldrà respectar, per tant, el 70% aforament, asseguts, amb un màxim de 1.000 persones i fins a 3.000 a l’aire lliure o amb condicions de ventilació reforçada, mesures per evitar aglomeracions i amb assignació prèvia de seients i registre previ.
   
 • En les festes majors, revetlles i altres festes populars es podran fer totes aquelles activitats que s’ajustin als àmbits previstos en aquesta Resolució, i hauran de fer-se amb les condicions previstes. Fins ara, estaven suspeses les festes majors i altres festes amb risc per aglomeracions de persones.
   
 • Es mantenen les reunions de caràcter familiar i/o social en l'àmbit públic i privat en 10 persones màxim llevat q siguin convivents.

Comentaris