Els catalans i catalanes ja poden disposar del Certificat COVID digital

El desplegament d'aquest document serà progressiu i s’hi aniran afegint funcionalitats tenint en compte el reglament que s’ha de publicar al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE)

Certificat COVID digital
photo_camera Certificat COVID digital

Des d'ahir dimarts 8 de juny, la ciutadania ja pot accedir al web de La Meva Salut i descarregar-se el Certificat COVID digital, un document que està cridat a facilitar els desplaçaments per la Unió Europea i fer-los més segurs.

El certificat COVID digital de la UE és un document que acredita tres possibles situacions individuals: haver estat vacunat contra la COVID-19; haver-se realitzat una prova amb un resultat negatiu; o haver-se recuperat de la COVID-19.

El certificat COVID digital inclou tres opcions d’acreditació: Certificat de vacunació contra la COVID-19, Certificat de recuperació de la COVID-19 i Certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa

Salut ha efectuat tots els treballs tècnics, logístics i operatius per tal d'emetre aquest certificat abans fins i tot de la seva obligatorietat a tots els països de la Unió Europea, el dia 1 de juliol. 

Durant els primers dies el certificat estarà accessible en versió digital i s'obtindrà a través del web de La Meva Salut. Properament estarà també disponible a les aplicacions mòbil i en altres formats.

Malgrat que el llançament del Certificat COVID digital ja permet usar-lo de forma immediata, cal tenir en compte que està pendent l’aprovació del seu reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i de com serà la seva aplicació per part dels estats membres.

Comentaris