27.10.2021 |

Demanen que Lleida, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa i Alcarràs entrin al toc de queda

Se sumarien a Tremp, la Seu i Alpicat i la mesura ja afectaria 215.663 veïns, gairebé la meitat de la població de la demarcació

tres joves celebrant la fi del toc de queda nocturn a Lleida @AnnaBerga
Joves en el marge del Segre a Lleida @AnnaBerga
Demanen que Lleida, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa i Alcarràs entrin al toc de queda

La Generalitat ha ampliat a 165 els municipis on s’aplicarà el toc de queda nocturn. La nova llista incorpora Lleida, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa i Alcarràs, que se sumen a Tremp i la Seu d’Urgell. Per contra, Solsona queda exclosa.

La mesura, que va donar a conèixer ahir la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, entrarà en vigor aquest cap de setmana si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ho avala i afectarà 215.633 veïns de la demarcació de Lleida, és a dir gairebé la meitat de la població. L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va comentar que és una “bona notícia” i va reconèixer que les dades són “esgarrifoses”. En aquest sentit va dir que són les pitjors de la pandèmia i va considerar que la mesura restrictiva pot ajudar a reduir la interacció social. Pijuan va recordar que la setmana passada ja van demanar que s’apliqués.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va dir que no està a favor i que es tracta d’una “mesura més estètica que efectiva”. Solsona es va mostrar partidari d’un confinament nocturn generalitzat i no per municipis, encara que va afirmar que “respectarem la decisió i intentarem sortir el més ràpid possible”

Imarge d'un restaurant a Lleida @AnnaBergaL’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, va rebre l’anunci amb “impotència” i va defensar que “hem estat un referent a l’hora de prendre totes les mesures per controlar i frenar els brots” qe han anat sorgint. Des de Balaguer, l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va dir que veu “molt positiu” el toc de queda perquè els permetrà “tenir eines per poder controlar el creixement desmesurat de casos”. Vidal, com Pijuan, va recordar que ja va demanar el confinament nocturn la setmana passada.

El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, es va limitar a anunciar al ple que Lleida també entraria en toc de queda. Alpicat es manté al toc de queda, tot i que durant el dia van circular informacions “contradictòries”, unes que el mantenien dins i altres fora. Finalment, l’alcalde, Joan Gilart, va confirmar que per ara es mantenen a dins.

A banda de la pròrroga del toc de queda, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va anunciar que sol·licitaran al TSJC allargar les restriccions de la limitació de les reunions de 10 persones com a màxim i el tancament de tots els establiments a les 00.30 hores. “Som plenament conscients de l’excepcionalitat d’aquesta mesura, que no volem ni podem normalitzar per incòmode i perquè afecta i condiciona la vida diària de milers de persones”, va reconèixer Plaja. Tanmateix, la portaveu va subratllar la necessitat de mantenir les restriccions per “frenar els contagis i assegurar la recuperació sanitària i econòmica”, en un moment tan complicat com aquest.

Demanen que Lleida, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa i Alcarràs entrin al toc de queda
comentaris