19.01.2022 |
Territoris.cat

El Govern lliurarà a Catalunya més d'1,7 milions de mascaretes per repartir a partir del dimarts

Sanitat recomana l'ús de màscares per als treballadors que no puguin teletreballar i hagin d'utilitzar mitjans de transport públic
El subdelegat del Govern José Crespín
El subdelegat del Govern José Crespín
El Govern lliurarà a Catalunya més d'1,7 milions de mascaretes per repartir a partir del dimarts

El Govern d'Espanya ha lliurat a Catalunya una partida específica d'1.714.000 màscares que començaran a distribuir-se a partir del dimarts entre aquelles persones que hagin de desplaçar-se a treballar utilitzant mitjans de transport públic en els quals resulta complex mantenir la distància de seguretat.

Les màscares van arribar entre aquest dissabte i diumenge a les demarcacions catalanes, i han estat recollides pels subdelegats del Govern: el de Barcelona, Carlos Prieto; el de Tarragona, Joan Sabaté; el de Girona, Albert Bramon, i el de Lleida, José Crespín.

Aquesta mesura s'emmarca dins de l'estricta limitació de moviments vigent des de l'inici de l'estat d'alarma i està d'acord amb les prioritats i recomanacions marcades pel Ministeri de Sanitat, entre les quals es recomana l'ús de màscares per a aquells treballadors i treballadores que no puguin teletreballar ni desplaçar-se en vehicle particular, bicicleta o a peu, i hagin d'utilitzar mitjans de transport públic amb una important afluència de persones

Aquest dissabte i diumenge s'han organitzat rutes per a la seva distribució, i la Delegació del Govern a Catalunya està coordinant, juntament amb les quatre subdelegacions del Govern, les partides corresponents al territori català.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, van mantenir en la tarda d'aquest dissabte un vídeo reunió amb tots els delegats del Govern per a detallar i organitzar tant el repartiment per comunitats autònomes com l'operatiu de distribució pels principals nodes de transport públic. En la reunió també van participar la sotssecretària del Ministeri de l'Interior, Isabel Goicoechea, i el director general de Protecció Civil i Emergències, Leonardo Marcos.

Per demarcacions es distribuiran a Barcelona 1.264.000 mascaretes, a Tarragona 180.000, 172.000 a Girona, i a Lleida 98.000 mascaretes, el que fa un total d'1.714.000 unitats

El Ministeri de Sanitat recomana el teletreball en primer lloc i, en segon lloc, que tots aquells que tinguin la capacitat de desplaçar-se al seu treball en vehicle particular, bicicleta o caminant, ho facin així i evitin els trasllats en transport públic.

La distribució de les màscares per als qui no puguin seguir aquestes recomanacions es realitzarà a Catalunya al llarg del dimarts i el dimecres, després del període de Setmana Santa. Les màscares estaran disponibles exclusivament per a aquelles persones que hagin de desplaçar-se als seus llocs de treball en sistemes de transport en els quals sigui més complicat mantenir la distància de seguretat.

El repartiment de màscares es realitzarà per part d'efectius i voluntaris del Sistema Nacional de Protecció Civil amb la participació de les Forces i Cossos de Seguretat, tant de l'Estat com autonòmiques i locals

A partir d'aquest dimarts i de manera paral·lela, es reforçarà la presència d'agents de les Forces i Cossos de Seguretat en les estacions de rodalia i de metre i en els nodes de transport, inclòs l'autobús, per a realitzar les comprovacions pertinents per a garantir que els moviments siguin només els permesos pel Reial decret d'estat d'alarma.

Mascaretes i material sanitari que es distrubuira a CatalunyaEn paral·lel, el Govern està distribuint entre les comunitats autònomes 979.200 test ràpids de detecció d'anticossos del COVID19, que s'uneixen a la partida de més d'un milió que ja va distribuir fa una setmana. En els pròxims dies, es lliuraran la resta de test fins a arribar als cinc milions adquirits pel Ministeri de Sanitat.

Del nou repartiment de 979.200 test per a tota Espanya, 171.600 ja han estat lliurats a Catalunya. Aquesta nova partida se suma als 180.200 test que el Govern ja va lliurar la setmana passada al Servei Català de la Salut (CatSalut), ascendint ara com ara a 351.800 test enviats a Catalunya. Una vegada lliurats aquest test, el CatSalut s'encarrega de fer la distribució que consideri oportuna.

El Govern lliurarà a Catalunya més d'1,7 milions de mascaretes per repartir a partir del dimarts
comentaris