L’Ajuntament d'Alpicat compra una impressora 3D per fabricar material sanitari

Entre aquest material, hi haurà viseres protectores, mascaretes i altres components de protecció i equipaments sanitaris que posteriorment es destinaran a residències d'avis, farmàcies, hospitals, supermercats i també a diferents espais municipals, tot plegat en la lluita per frenar l'expansió del coronavirus
La impresora 3D en l'Ajuntament d'Alpicat
photo_camera La impresora 3D en l'Ajuntament d'Alpicat

L'Ajuntament d'Alpicat ha tancat l'adquisició d'una impressora 3D que servirà per a la fabricació de diferent material sanitari, tan necessari aquests dies.

Entre aquest material, hi haurà viseres protectores, mascaretes i altres components de protecció i equipaments sanitaris que posteriorment es destinaran a residències d'avis, farmàcies, hospitals, supermercats i també a diferents espais municipals, tot plegat en la lluita per frenar l'expansió del coronavirus.

Impressora 3DEn aquest sentit, i com a mesura de reforç per a la solució de la problemàtica generada pel coronavirus, l'Ajuntament d'Alpicat ha impulsat també una campanya de mecenatge a través de la plataforma GoFundMe, on els veïns i veïnes del municipi podran fer aportacions voluntàries de la quantitat que desitgin, i que seran destinades a adquirir una altra màquina.

La impressora s'ha instal·lat aquest divendres a l'Ajuntament i ja ha començat a produir les primeres mascaretes. A més, ja s'ha configurat una segona impressora 3D que hi ha a l'Institut Alpicat i que ara també està treballant en la confecció de material sanitari. Tot plegat en una iniciativa en què hi han col·laborat el col·lectiu Quiets a casa!, l'Associació de Dones i l'Institut d'Alpicat, tots tres implicats en diferents tasques relacionades amb aquesta crisi sanitària.

Un cop s'hagi pogut deixar enrere l'actual situació, l'Ajuntament cedirà la màquina 3D a l'Escola Doctor Serés, per tal que els alumnes del centre la puguin utilitzar en diferents projectes de recerca i en la seva formació.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement