30.11.2021 |

El Govern obre el confinament comarcal i allarga una hora l'obertura de la restauració

Continuaran tancats els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats, i el comerç que no sigui essencial, en general, seguirà sense obrir els caps de setmana
La restauració recupera el 100% d'aforament i la distancia @JosepAPérez
La restauració podra allargar una hora l'obertura
El Govern obre el confinament comarcal i allarga una hora l'obertura de la restauració

El Procicat ha aprovat aquest dijous passar del confinament municipal al comarcal a partir de dilluns, allargar la restauració una hora en els torns d'esmorzar i dinar i reobrir els gimnasos al 30%, amb sis persones en activitats grupals.

Però les noves mesures mantenen tancats els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats. El comerç que no sigui essencial, en general, seguirà sense obrir els caps de setmana. A partir de dilluns queden fora d'aquestes restriccions les llibreries, que passen a considerar-se equipament cultural.

Bars i terrasses de Lleida en el primer dia de reobertura @ACNTambé es mantenen les reunions de sis persones, i que aquestes siguin de dues bombolles de convivència. Pel que fa a la restauració, es manté l'obertura només en les franges d'esmorzar i dinar, però cadascuna s'allarga una hora, de 7.30 h a 10.30 h i de 13 h a 16.30 h.

En matèria educativa, es permetrà la docència teòrica presencial en el primer grau universitari, com es fa en els cicles formatius. També podran obrir en format semipresencial les escoles de música i dansa que estiguin certificades pel Departament d'Educació. Són escoles de preparació per a la formació reglada. Continuen suspeses la resta d'extraescolars, fora que estiguin organitzades pel mateix centre educatiu respectant les bombolles.

Pel que fa a l'esport, es permeten competicions que donen accés a les que ja estaven permeses (estatals i professionals). Els gimnasos podran obrir al 30%, amb sis persones en activitats grupals.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha argumentat que no és moment de relaxar les grans mesures que ajuden a controlar l'evolució de l'epidèmia, i per això s'ha optat per tímides correccions, petits canvis per minimitzar els danys i fer que aquestes mesures siguin més sostenibles pels sectors i per la ciutadania. Hem de ser capaços de donar una mica d'aire als sectors que fa mesos que aguanten el pes d'aquestes mesures, ha conclòs.

Ramentol ha remarcat que les restriccions a la restauració estan vigents des del 21 de desembre, i la dels equipaments esportius des del 7 de gener. Alhora, ha subratllat que "no és casual que s'hagi pogut controlar l'epidèmia abans que en altres territoris". Vam començar abans i, en coherència, hem de ser capaços també abans de donar una mica d'aire, ha indicat.

Pel que fa a la situació epidèmica, Ramentol ha explicat que s'està començant a deixar enrere el pic de màxima pressió assistencial, amb gairebé 20 dies de contagis a la baixa i ara ja amb les UCI baixant. Les prediccions a curt termini no indiquen canvis significatius, però amb l'amenaça de les noves variants, la situació de la tensió assistencial i la disminució de les dosis de vacunes previstes.

El Govern obre el confinament comarcal i allarga una hora l'obertura de la restauració
comentaris