Increment alarmant de contagis a Tàrrega que obliga a clausurar equipaments i activitats

La Policia Local reforçarà la vigilància a la via pública, restauració i establiments comercials vetllant per l’estricte compliment de les mesures de seguretat sanitària
Controls realitzats avui per la Policia Local de Tàrrega @RàdioTàrrega
photo_camera Controls realitzats avui per la Policia Local de Tàrrega @RàdioTàrrega

Les autoritats sanitàries han confirmat aquest divendres la detecció de 8 brots i la situació de transmissió comunitària a Tàrrega. Els indicadors epidemiològics s’han disparat els últims dies i són molt preocupants, registrant-se les dades més altes al municipi des que esclatà la pandèmia (el risc de contagi s’ha triplicat durant l’última setmana fins arribar als 1112,53 punts mentre que la velocitat de propagació és d’1,83). Amb aquestes dades a la mà, l’Ajuntament de Tàrrega fa un crida a reduir la interacció social tot el que es pugui.

En aquest sentit, ja des d’avui i durant almenys els propers set dies, s’ha decretat la suspensió de l’agenda d’activitats culturals presencials i la clausura de tots els equipaments municipals d’àmbit cultural (Teatre Ateneu i museus) i esportiu (Pavelló d’Esports i Pavelló Sant Josep). La Biblioteca Germanes Güell només oferirà el servei de préstec de documents. L’Escola Municipal de Música de Tàrrega només impartirà classes de forma virtual. Així mateix, es procedeix a tancar tots els parcs infantils de la ciutat.

Preparació del cribratge a TàrregaPer la seva part, la Policia Local reforçarà la vigilància a la via pública, restauració i establiments comercials vetllant per l’estricte compliment de les mesures de seguretat sanitària. El mercat de dilluns vinent, que no se suspèn, també comptarà amb voluntaris de Creu Roja per ajudar a complir els protocols sanitaris. L’Oficina d’Atenció Ciutadana i l’Oficina d’Habitatge, a la Casa Consistorial, romandran en servei. Al conjunt de la plantilla municipal s’intensificarà el teletreball. Les eleccions del 14-F no es veuran alterades.

Des de l’Ajuntament de Tàrrega es prega al conjunt de la població a actuar amb responsabilitat i a extremar les mesures de seguretat sanitària.

Reduint al màxim la interacció social aconseguirem també tallar els brots i reduir la situació de transmissió comunitària. Els indicadors epidemiològics són molt greus i cal extremar la precaució,

Segons l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú totes aquestes mesures romandran en vigor fins almenys el proper divendres 12 de febrer, quan la comissió de seguiment de Salut es reunirà de nou amb el grup d’emergències de la capital de l'Urgell per avaluar l’evolució de la situació.

Comentaris