El Consell del Segrià alerta de l'increment d'actuacions d'urgència i d'alimentació bàsica

En total s’han fet gairebé unes 3.000 actuacions des del Consell Comarcal amb la voluntat de garantir el benestar de la població durant l’Estat d’alarma
Les ajudes en alimentació s'han incrementat fins una setantena en les darreres setmanes
photo_camera Les ajudes en alimentació s'han incrementat fins una setantena en les darreres setmanes

L’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià ha alertat d’un increment notable en les actuacions d’urgència durant les dues últimes setmanes, sobretot pel que fa a la demanda d’aliments i protecció en casos greus de pobresa energètica.

La situació actual ha obligat a l’ens a augmentar el nombre d’ajudes i actuacions per a aquelles famílies que s’han vist afectades per la crisi econòmica derivada de la Covid-19

Consell Comarcal del Segrià ha tramitat una setantena d’ajuts urgents per a alimentació bàsica, vint-i-dos més que en les primeres setmanes de l’Estat d’alarma. A banda de famílies sense ingressos, el programa d'ajuda alimentària també ha facilitat aliments a persones vulnerables.

Entre aquesta setmana i la vinent es repartiran més de 40.000 quilos d'aliments procedents d'excedents de la Unió Europea, entre els quals hi ha més de 15.300 litres de llet, prop de 3.500 litres d'oli d'oliva i 4.000 quilos d'arròs i pasta. Fa uns dies el Consell Comarcal del Segrià també donà 4.000 euros al Banc d’Aliments per tal d’ajudar a l’entitat en la compra d’alimentació i productes d’higiene.

Per altra banda, els equips de Serveis Socials han doblat les actuacions en matèria de protecció de pobresa energètica, a més del servei d’ajuda a domicili per a persones en risc, teleassistència i altres tipus de recursos d’urgència. En total s’han fet gairebé unes 3.000 actuacions des del Consell Comarcal amb la voluntat de garantir el benestar de la població durant l’Estat d’alarma.

Comentaris