05.03.2021 |
Territoris.cat

L’Ajuntament d'Alpicat compra una impressora 3D per fabricar material sanitari

Entre aquest material, hi haurà viseres protectores, mascaretes i altres components de protecció i equipaments sanitaris que posteriorment es destinaran a residències d'avis, farmàcies, hospitals, supermercats i també a diferents espais municipals, tot plegat en la lluita per frenar l'expansió del coronavirus
La impresora 3D en l'Ajuntament d'Alpicat
La impresora 3D en l'Ajuntament d'Alpicat
L’Ajuntament d'Alpicat compra una impressora 3D per fabricar material sanitari

L'Ajuntament d'Alpicat ha tancat l'adquisició d'una impressora 3D que servirà per a la fabricació de diferent material sanitari, tan necessari aquests dies.

Entre aquest material, hi haurà viseres protectores, mascaretes i altres components de protecció i equipaments sanitaris que posteriorment es destinaran a residències d'avis, farmàcies, hospitals, supermercats i també a diferents espais municipals, tot plegat en la lluita per frenar l'expansió del coronavirus.

Impressora 3DEn aquest sentit, i com a mesura de reforç per a la solució de la problemàtica generada pel coronavirus, l'Ajuntament d'Alpicat ha impulsat també una campanya de mecenatge a través de la plataforma GoFundMe, on els veïns i veïnes del municipi podran fer aportacions voluntàries de la quantitat que desitgin, i que seran destinades a adquirir una altra màquina.

La impressora s'ha instal·lat aquest divendres a l'Ajuntament i ja ha començat a produir les primeres mascaretes. A més, ja s'ha configurat una segona impressora 3D que hi ha a l'Institut Alpicat i que ara també està treballant en la confecció de material sanitari. Tot plegat en una iniciativa en què hi han col·laborat el col·lectiu Quiets a casa!, l'Associació de Dones i l'Institut d'Alpicat, tots tres implicats en diferents tasques relacionades amb aquesta crisi sanitària.

Un cop s'hagi pogut deixar enrere l'actual situació, l'Ajuntament cedirà la màquina 3D a l'Escola Doctor Serés, per tal que els alumnes del centre la puguin utilitzar en diferents projectes de recerca i en la seva formació.

L’Ajuntament d'Alpicat compra una impressora 3D per fabricar material sanitari
comentaris