L'IRBLleida recull mostres de 4.700 persones que han patit la COVID-19, per investigar

El Biobanc de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha fet un recull de fins a 4.787 mostres de sang, plasma  i sèrum de pacients amb Covid-19 per al seu estudi i el coneixement sobre la malaltia, hi han participat 368 persones amb l’objectiu de crear un catàleg comú de la Xarxa de Biobancs 
Mostres recollides al Biobanc de l'IRBLleida de pacients amb covid-19
photo_camera Mostres recollides al Biobanc de l'IRBLleida de pacients amb covid-19
El Biobanc de l'IRBLleida ha recollit fins ara 4.787 mostres biològiques de sang, plasma i sèrum de 368 pacients que han patit la malaltia de la Covid-19. També han aprofitat l'ocasió per obtenir una breu col·lecció de mostres d'origen respiratori (broncoaspiració) d'aquests pacients.

Aquestes mostres es troben actualment emmagatzemades i es preveu que puguin servir per a futures recerques sobre aquesta malaltia contagiosa. L'objectiu d'aquesta iniciativa és la participació en la creació d'un catàleg comú de la Xarxa Nacional de Biobancs perquè la comunitat científica pugui disposar de mostres de SARS-CoV-2 de pacients que ja han patit la Covid-19.

Mostres recollides al Biobanc de l'IRBLleida de pacients amb covid-19La coordinadora del Biobanc de l'IRBLleida, Maria Ruiz, va voler explicar que cal agrair als pacients que col·laboren cedint mostres, ja que són molt valuoses per a les recerques futures i, també estem molt agraïts a tots els clínics involucrats en el circuit de recollida de mostres.

El Biobanc de l'IRBLleida és la unitat responsable de la gestió de les mostres i de les dades associades a aquestes, que es destinaran a l'estudi i la investigació. Aquesta gestió de material orgànic inclou tots els processos de recepció, processat, emmagatzematge i posada a disposició de la comunitat científica les mostres biològiques, garantint en tot moment la qualitat de les mateixes mostres i la seva traçabilitat en compliment de la legislació vigent.

El Biobanc de l'IRBLleida engloba la investigació biomèdica de Lleida, tant del sistema sani-tari amb l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l'Hospital Universitari Santa Maria, com a través de la recerca i l'estudi amb la Universitat de Lleida (UdL).

comentaris