21.10.2021 |
Territoris.cat

L'Ajuntament de Mollerussa activa un servei d'àpats a domicili per gent gran i el suport al dol

Pla general on es veu un dels usuaris del servei Ajude(M)ollerussa rebent a domicili la compra gràcies a un dels voluntaris, que es veu en primer terme. Imatge facilitada per l'Ajuntament de Mollerussa el 27 de març de 2020 (Vertical).
Servei Ajude(M)ollerussa rebent a domicili la compra gràcies a un dels voluntaris.
L'Ajuntament de Mollerussa activa un servei d'àpats a domicili per gent gran i el suport al dol

L’Ajuntament de Mollerussa ha posat en funcionament aquest divendres i a través de l'únic telèfon d'Ajude(M)ollerussa (676 289 571) un servei d'àpats a domicili, prestat per una empresa especialitzada, pensat per donar resposta a les persones grans que tenen dificultats per poder cuinar o, fins i tot, per sortir a comprar els aliments. Així mateix, també s'ha activat amb un altre plantejament la col·laboració amb el Servei de Suport al Dol de Ponent. En aquest cas, no només per acompanyar a les persones que hagin patit la pèrdua d'un familiar, sinó també a aquelles que en tenen algun d'ingressat a l'hospital o fins i tot les que puguin necessitar assistència telefònica per afrontar amb més eines la situació de confinament.

Les demandes d'aquesta assistència es canalitzen a través del telèfon  676289 571 de l’Ajude(M)ollerussa

El comitè d'emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa s'ha tornat a reunir aquest divendres i ha estat en aquest marc en el què s'ha informat de l'activació d'aquestes dues noves prestacions que es faran a través de l'Ajude(M)ollerussa, que ja ha atès un total de 130 trucades des que va entrar en funcionament el 14 de març passat. Compta amb 44 voluntaris actius que ja han realitzat 87 accions a domicili, a més de una vuitantena de seguiments telefònics a gent gran i persones de col·lectius vulnerables afectats per la situació d'emergència.

Pla general on es veu un dels usuaris del servei Ajude(M)ollerussa rebent a domicili la compra gràcies a un dels voluntaris, que es veu en primer terme. Imatge facilitada per l'Ajuntament de Mollerussa el 27 de març de 2020 (Vertical).Des d'aquest mateix servei, s'ha gestionat també el lliurament de 150 mascaretes confeccionades per sòcies de l'Albada, fetes de cotó i que no són aptes per a ús sanitari, a diferents persones i col·lectius que s'hi han posat en contacte per sol·licitar-ne. També s'ha recollit una donació de 30 màscares de protecció fetes en 3D, les quals es destinaran a les residències de la capital del Pla d'Urgell, en les quals no s'ha registrat cap cas positiu de coronavirus.

Així mateix, una altra de les mesures que s'han pres des del consistori és procedir al tancament de les 18 fonts d'aigua potable que hi ha a la ciutat, a excepció de la situada al camí de Belianes, que es deixa en funcionament per garantir el subministrament a col·lectius socials que en puguin fer ús. D'altra banda, a petició del CAP de Mollerussa, també s'ha contactat amb diferents empreses de la ciutat per tal que puguin facilitar material de protecció sanitari, bàsicament granotes, que tinguin disponible.

L'Ajuntament de Mollerussa activa un servei d'àpats a domicili per gent gran i el suport al dol
comentaris