L'Arnau de Vilanova comptarà amb un nou edifici de 4 plantes per combatre la COVID-19

Es tracta del primer dels cinc edificis d'aquestes característiques que s'han planificat en diferents hospitals del país i que Salut va anunciar que construiria el passat juliol
Imatge virtual de l'interior del nou edifici que es vol construir annex a l'Hospital Arnau de Vilanova
photo_camera Imatge virtual de l'interior del nou edifici que es vol construir annex a l'Hospital Arnau de Vilanova

El Servei Català de la Salut (Catsalut) iniciarà a finals d'agost les obres d'un nou equipament sanitari Icovid Compact annex a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Es tracta d'un edifici d'uns 4.100 metres quadrats que es construirà mitjançant el sistema eMii de Compact Habit, una pràctica innovadora que es basa en edificis de fabricació industrialitzada mitjançant mòduls tridimensionals.

Fonts del CatSalut han explicat que aquest és el primer dels 5 equipaments annexos a diversos hospitals catalans que ja estaven previstos abans de la pandèmia del coronavirus, però que ara s'aprofitaran per poder-la combatre. Al juliol es va anunciar la construcció d'aquests edificis al voltant de l'Hospital de Bellvitge, del Moisès Broggi, del Germans Trias i Pujol, del Parc Sanitari Pere Virgili i de l'Arnau de Vilanova, que és el primer de tots.

L'import del projecte i construcció de l'edifici és de 12,5 milions d'euros i per complir amb total garanties el repte del termini de les divuit setmanes

Imatge virtual de l'interior del nou edifici que es vol construir annex a l'Hospital Arnau de Vilanova

Permetrà absorbir pacients de l'UCI amb entre 72 i 108 places

Segons Salut, el nou equipament permetrà absorbir aquells pacients que requereixen cures intensives (UCI), oferint entre 72 i 108 places distribuïdes en 3 plantes d'entre 24 i 36 llits. Està ideat per ampliar una infraestructura hospitalària existent amb les màximes prestacions, ocupant la mínima superfície possible i amb una elevada flexibilitat i adaptabilitat.

L'objectiu doncs, és que funcioni com un complement o extensió d'hospitals amb la seva capacitat saturada i reforçar la xarxa existent

El CatSalut defineix aquests equipaments com a edificis polivalents per atendre diversos graus de la patologia covid, des de crítics, passant per semicrítics i aguts, en un entorn de treball pensat específicament per seguretat i confort tant per pacients com treballadors. Es tracta d'un edifici amb circuits net i brut diferenciats, i això permet disposar de circulacions segures i espais de transferència on es realitzen els canvis d'EPI.

Des del CatSalut es destaca el gran esforç que suposa per fer front a la COVID-19 però també a altres emergències futures. En aquest sentit, remarquen que edificis com és que es començarà a construir a l'Arnau de Vilanova la setmana que ve ja s'havien analitzat i que ara s'han agilitzat perquè també serveixin com a mesura per fer front a la pandèmia.

Comentaris