Salut farà a Alcarràs proves PCR massives, i serològiques a menors de divuit anys

Salut farà aquesta setmana entre 500 i 600 testos a grups familiars sencers però també proves serològiques a menors de 18 anys, amb l'objectiu de comprovar com ha quedat afectada la població d'Alcarràs després dels brots que hi ha hagut al juliol
Sanitàries equipant-se amb EPI's per fer proves PCR a Albesa
photo_camera Sanitàries equipant-se amb EPI's per fer proves PCR a Albesa

El Departament de Salut farà aquesta setmana testos massius de PCR per detectar possibles asimptomàtics amb covid-19 a Alcarràs. Segons ha avançat l'alcalde Manel Ezquerra a Catalunya Ràdio Lleida i confirmat a l'ACN, seran entre 500 i 600 proves a grups familiars sencers independentment de l'edat.

La previsió és incidir especialment a les famílies amb positius a la vora i la previsió és que dimarts es munti una carpa per fer les proves i dimecres comencin els testos massius.

Com a novetat, es faran proves serològiques a menors de divuit anys per saber si han passat la malaltia abans de l'inici del curs escolar

L'alcalde d'Alcarràs, Manel Ezquerra ha explicat que amb aquesta bateria de testos PCR es pretén veure com ha quedat afectada la població del municipi del Segrià després dels brots que hi ha hagut al juliol. La setmana passada es van detectar 30 casos asimptomàtics en una central fruitera però l'alcalde ha assegurat que actualment el volum de nous casos és molt menor. Segons Ezquerra, Alcarràs és un dels municipis de Catalunya on s'han fet més testos i en aquest sentit ha valorat positivament aquest nou cribratge massiu a tota la població per tenir una fotografia real de la situació actual.

Una veïna de Torregrossa fent-se la PCRIgualment, també ha valorat el test serològic que es vol fer als menors de divuit anys per poder determinar en quin grau d'immunitat es troba aquesta franja de població pocs dies abans de començar el nou curs escolar.

Segons l'alcalde, els testos es faran dimecres i podrien allargar-se dos dies en funció del ritme d'afluència de veïns a la carpa que es muntarà al darrere del CAP de la població. Abans d'Alcarràs, el CatSalut també ha fet testos massius a Balaguer i Albesa, la setmana passada, Torregrossa i Sunyer a principis d'agost. Així mateix, també se n'han anat fent a diferents empreses i centrals fruiteres.

Comentaris