22.05.2022 |

El Govern rectifica i permet l'obertura de sales de concerts i restaurants musicals

Ara, el text definitiu manté que els bars i cafeteries especialitzats en berenars o en servir només begudes podràn fer qualsevol servei fins a l'hora de tancament, sense estar limitat a àpats
L'obra Desgana de Roger Pou, cicle Saó de Ponent @territoriscat
L'obra Desgana de Roger Pou, cicle Saó de Ponent @territoriscat
El Govern rectifica i permet l'obertura de sales de concerts i restaurants musicals

El Govern ha publicat aquest dissabte al vespre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) una rectificació del pla de represa fet públic al migdia. La nova resolució ja inclou la reobertura de sales de concerts –sense servei de bar- i de restaurants musicals, cafès teatre i cafès concert en les mateixes condicions que la restauració. Des del moment en què s'ha fet pública la notícia, l'executiu ho ha atribuït a una errada i ha garantit que es modificaria.

Les sales de concerts van celebrar dijous passat que el Govern hagués trobat la manera de resoldre la seva situació i els permetés tornar a aixecar la persiana. La inclusió de les sales de concerts com a establiments amb llicència per activitats recreatives en la resolució definitiva ha encès els ànims del sector. El que sí que es manté com estava en la resolució inicial és el fet que la cultura no sigui una excepció per trencar el confinament municipal del cap de setmana (municipal en el primer tram; comarcal en el segon).
Imatge de les terrasses a la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa

Eliminen restriccions als bars i cafeteries

La normativa també va eliminar les limitacions per a la restauració de servir només sopars entre les 18 h i les 21.30 h, com s'havia inclòs en l'última versió del document feta pública divendres, que impedia a bars i cafeteries especialitzats en berenars o en servir només begudes obrir a partir de les sis, una mesura que va provocar el rebuig del sector. Ara, el text definitiu manté que es podrà fer qualsevol servei fins a l'hora de tancament, sense estar limitat a àpats.

Les botigues de conveniència, els establiments comercials annexos a les gasolineres, i els establiments de menys de 300 metres quadrats de superfície de venda, així com els establiments comercials de municipis turístics no podran estar oberts entre les 21.00 i les 06.00 hores. El servei de repartiment de menjar a domicili es podrà fer fins a les 23.00 h.
Orquestra infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida al Teatre L'Amistat de Mollerussa (1)

Extraescolars i lleure educatiu

El document definitiu permet el desenvolupament de les activitats extraescolars presencials fora de l'horari lectiu habitual, sigui dins o fora del centre educatiu, així com els ensenyaments no reglats que imparteixen els centres autoritzats de música i dansa, es poden realitzar amb un màxim de sis alumnes per aula. Alhora, també es garanteixen les activitats de l'àmbit del lleure educatiu, que es podran fer a l'aire lliure. En les que es facin en espais interiors, es limitaran a grups de sis persones.

Les activitats docents i les activitats d'intervenció socioeducativa per a l'atenció i formació a infants i joves amb discapacitats, necessitats especials o situació de vulnerabilitat (serveis d'intervenció socioeducativa i centres oberts), incloent-hi el transport escolar, s'haurà de regir pels plans sectorials ja aprovats.

Quant als centres educatius, hauran d'aplicar les mesures d'ensenyament previstes als seus plans d'organització del curs per reduir l'assistència presencial d'alumnat de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i grau superior.

Els centres de formació d'adults, les escoles oficials d'idiomes i els ensenyaments de règim especial reglats han d'adoptar mesures per reduir l'assistència presencial dels seus alumnes.
Actuació de les patinadores del Club Esportiu Patí Torregrossa a Saragossa.

L'obertura d'instal·lacions esportives

Les instal·lacions i els equipaments esportius poden obrir i utilitzar-se sempre que no se supera el 50% de l'aforament en les instal·lacions i els equipaments a l'aire lliure i del 30% en les instal·lacions i equipament en espais tancats, incloent-hi tant els usuaris de les instal·lacions esportives com el públic assistent.

Es mantenen ajornades totes les competicions esportives previstes per ser realitzades a Catalunya, a excepció de les competicions oficials d'àmbit estatal, internacional i professionals, que s'han de celebrar sense assistència de públic.

Els parcs i les fires d'atraccions també es mantindran tancades com també dels establiments d'activitats lúdiques infantils privades en espais tancats. Parcs i jardins públics i les àrees de joc infantils poden obrir fins a les 20 h seguint les pautes d'ús i manteniment del Procicat.

El Govern rectifica i permet l'obertura de sales de concerts i restaurants musicals
comentaris