L'hostaleria demana que es tinguin en compte les pèrdues com s'ha fet amb la cultura

Però i el sector de la l’hostaleria i la restauració? Neveres plenes, treballadors recuperats dels ERTE, ocupació del 100% en els allotjaments, anul·lacions reserves…es decideix tancar i pel Govern català no hi ha cap mena d’impacte per aquest sector?
Protestes del sector de Hostaleria
photo_camera Protestes del sector de Hostaleria a Lleida @Territoriscat

Les federacions d’hostaleria de Catalunya han criticat “l’arbitrarietat” del Govern per crear compensacions econòmiques per al sector cultural pel confinament comarcal i no fer ajuts similars per a l’hostaleria.

Mostrem novament el nostre enuig per l’arbitrarietat en les decisions del Govern, més pendents de la crítica mediàtica per sectors que tenen facilitat en ser-hi presents, que en decidir mesures igualitàries per a tots els sectors afectats i territoris

Els representants de les entitats, Federació d’Hostaleria de Lleida, la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT), asseguren que entén l’ajut de 7,2 MEUR a la cultura, però exigeix mesures similars.

Mobilitzacions del sector de l'Hotaleria a LleidaNo entenem com el Govern pot aprovar una nova partida de 7,2 MEUR per compensar específicament les devolucions d’entrades i cancel·lacions sobtades d’activitat cultural causades pel confinament comarcal, quan el sector de l’hostaleria i la restauració s’ha vist tant o més afectat per aquesta decisió, assenyalen en un comunicat conjunt les quatre federacions d’hostaleria.

Els hostalers catalans també lamenten la incompetència del Govern en la gestió de la pandèmia, donant ajuts a uns i a d’altres no, pel pes mediàtic dels sectors

Segons diuen, això és la constatació de la política de cops de cec, la manca d’estratègia i de sentit comú. Els empresaris lamenten continuar sense cap noticia del Govern i dels seus Consellers, ni de les noves mesures ni de l’estimació que hem fet de propostes de gestió sanitària. Després de tot el temps que portem patim les conseqüències i intentant fer aportacions positives, pensem que no demanem res que no ens mereixem.  

comentaris