Cribatges massius a Mollerussa i la Mariola de Lleida per alt increment de brots

Salut durà a terme dilluns vinent un cribratge poblacional al barri de la Mariola de Lleida arran de la detecció de brots de coronavirus en diverses famílies del districte
La prova PCR automostra al Pavelló Firal de Mollerussa @Salut
photo_camera La prova PCR automostra al Pavelló Firal de Mollerussa @Salut

Salut ha dut a terme aquest dissabte un cribratge massiu a Mollerussa obert a la ciutadania de l'ABS Pla d'Urgell, especialment a aquelles persones de 18 a 65 anys asimptomàtiques que en els darrers dies hagin tingut contacte estret amb casos positius de covid-19 en l'àmbit laboral. Les proves han començat a les 9.30 h i s'allargaran fins a les 17.30 h, amb una pausa al migdia de 13.30 h a 14.30 h. Unes 200 persones han omplert el formulari per inscriure's al cribratge, la meitat de les 400 places disponibles. 

La tècnica utilitzada és el PCR amb automostra nasal, de manera que cada participant s'ha d'extreure ell mateix la mostra amb un escovilló seguint les indicacions d'un professional sanitari que també revisa que el procediment es faci correctament. Alguns d'aquests veïns, com han explicat, que el fet d'haver-se de fer ells mateixos la prova ha estat "més fàcil" del que pensaven.

Actualment, el risc de rebrot a Mollerussa se situa a 972 punts i la velocitat de reproducció de la malaltia és de 0,94, xifres que han baixat respecte la setmana anterior, que se situaven en 1.794 i 1,76, respectivament

Tot i així, la incidència del virus continua sent alta i en els darrers deu dies a la capital del Pla d'Urgell s'han confirmat 74 casos nous. Per la seva banda, el risc de rebrot a la comarca és de 789 punts i la taxa de reproducció de 1,02, mentre el nombre de casos confirmats des del 14 d'abril passat és de 134.

La prova PCR automostra al Pavelló Firal de Mollerussa @Salut

Cribratge a la Mariola de Lleida després de detectar brots en diverses famílies

Salut durà a terme dilluns vinent un cribratge poblacional al barri de la Mariola de Lleida arran de la detecció de brots de coronavirus en diverses famílies del districte. A les proves hi són cridats tots els veïns del barri majors de 16 anys asimptomàtics, especialment aquells que hagin pogut tenir contacte estret amb algun positiu. El punt de cribratge s'instal·larà en una carpa del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a la plaça Barcelona de 10h a 18h i la tècnica que s'utilitzarà serà la PCR. Així mateix, a les 12h i a les 16h, les persones amb mobilitat reduïda acreditada es podran apropar a la carpa amb cotxe per fer-se la prova sense baixa del vehicle.

Salut explica que l'objectiu de l'actuació és poder detectar casos asimptomàtics per poder fer-ne l'aïllament i tallar la cadena de transmissió. Així mateix, també recorda que tot i un resultat negatiu de qualsevol test per a la detecció de la covid-19, cal continuar respectant totes les mesures de protecció i prevenció envers la malaltia, especialment dur mascareta, rentar-se bé les mans, mantenir la distància de seguretat i ventilar sovint els espais tancats.

comentaris