30.11.2022 |
Territoris.cat

Lleida i Barcelona passen a fase 3 aquest dijous i ja ho estarà tot Catalunya

Ja es poden obrir tots els comerços -independentment de quina sigui la seva superfície- al 50% de la seva capacitat, i s'obriran centres recreatius turístics, zoològics i aquaris, també amb la meitat d'aforament. També es poden fer activitats culturals en biblioteques i museus i activitats de lleure dirigides a joves i infants
IMG_20200607_113055
Aquest dijous la regió de Lleida entra en la fase 3.
Lleida i Barcelona passen a fase 3 aquest dijous i ja ho estarà tot Catalunya

El Ministeri de Sanitat ha donat el vistiplau a que les regions de Barcelona ciutat, les regions metropolitanes nord i sud, i la de Lleida, passin a la fase 3 a partir d'aquest dijous, tal com havia demanat la Generalitat. El ministre Salvador Illa ha acceptat aquesta proposta durant una reunió bilateral amb la consellera Alba Vergés on també hi han participat tècnics. Així, a partir d'aquest dijous tot Catalunya estarà en fase 3, que ja pot gestionar directament la Generalitat. 

La mateixa portaveu del Govern, Meritxell Budó, ja va anunciar aquest dimarts que, un cop tot Catalunya estigui en fase 3, l'executiu establirà una regulació pròpia immediatament després per entrar en una nova etapa entre dijous i divendres

Pla obert d'un cambrer servint persones assegudes a la terrassa d'un bar a la la Rambla de Catalunya en el primer dia de fase 1 a Barcelona, el 25 de maig del 2020 (Horitzontal)
Imatge d'una terrassa a la Plaça Catalunya de Barcelona. Foto: Anna Martí / ACN


A més, des d'aquest dijous l'àrea de Barcelona i Lleida recuperen la mobilitat amb les unitats territorials de Catalunya que ja estan en fase 3.

El pas a fase 3 de l'àrea de Barcelona i Lleida es farà efectiu un cop es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). En aquesta fase, es permet reunions de fins a 20 persones –sempre mantenint les distàncies de seguretat- i l'obertura de barres de bars o l'ampliació de l'aforament de les terrasses exteriors de fins al 75%.

A més, poden obrir tots els comerços -independentment de quina sigui la seva superfície- al 50% de la seva capacitat, i s'obriran centres recreatius turístics, zoològics i aquaris, també amb la meitat d'aforament. També es poden fer activitats culturals en biblioteques i museus i activitats de lleure dirigides a joves i infants.

 

Llibertat de moviment a tot Catalunya

El Ministeri de Sanitat ha anunciat que l’ordre de pas a la fase 3 per a Barcelona i Lleida es publicarà al Butlletí Oficia de l’Estat (BOE) aquest dijous. D’aquesta manera Catalunya sencera estarà a la fase 3 com a una única unitat territorial, de manera que hi haurà capacitat de moviment per tot el país.

El Ministeri ha adoptat la decisió després d’estudiar la documentació que li ha fet arribar el Departament de Salut i concloure que “la situació epidemiològica de Barcelona i Lleida permeten el pas de fase dins del Pla de Transició cap a una nova normalitat”.

Amb la incorporació de Barcelona i Lleida, el 78% de l’Estat –gairebé 37 milions de persones- estaran en fase 3. En aquesta situació els governs autonòmics poden modular l’aplicació de les mesures al seu territori i es converteixen en autoritats competents per a l’adopció, supressió, modulació i execució de les mesures corresponents, tret de les vinculades a la llibertat de moviments que excedeixin l’àmbit de la unitat territorial de cada CCAA.

Lleida i Barcelona passen a fase 3 aquest dijous i ja ho estarà tot Catalunya
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement