27.10.2021 |
Territoris.cat

Més de 650 alumnes de FP oferiran suport en els àmbits sanitari i social

Estudiants de Formació Professional
Estudiants de Formació Professional
Més de 650 alumnes de FP oferiran suport en els àmbits sanitari i social

Més de 650 alumnes de formació professional de centres públics, concertats i privats d’arreu de Catalunya oferiran el seu suport com a professionals en els àmbits sanitari i social fins que es resolgui la situació d’alarma generada per la pandèmia del coronavirus. L’objectiu és col·laborar amb les persones que més ho necessitin durant aquest període i contribuir d’aquesta manera a la manca de personal existent en ambdós àmbits.

L’alumnat que oferirà aquest suport cobrirà principalment les baixes de personal causades pel COVID-19 però, quan calgui, també servirà per ampliar els diferents serveis que siguin necessaris en cada moment . Es tracta d’estudiants tots ells majors de 18 anys i que treballaran de manera voluntària amb persones sense risc d'infecció. 

Una professional treu una mostra per fer la prova de coronavirus a l'Hospital Clínic. Imatge publicada el 23 de març del 2020 (horitzontal)Concretament, seran estudiants dels cicles formatius de grau mitjà de Cures auxiliars d’infermeria, de grau mitjà d’Atenció a les persones en situació de dependència i del grau superior d’Integració social. Actualment a Catalunya hi ha un total d’11.600 alumnes de primer curs i 4.300 alumnes de segon curs que cursen un dels cicles formatius. Aquests cicles estan inscrits en les famílies professionals de Sanitat i de Serveis socioculturals i a la comunitat.

El Departament d’Educació, amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, aquest dijous a les dotze del migdia va obrir aquesta convocatòria a tots els centres educatius de Catalunya que ofereixen aquests ensenyaments i a les vuit de la tarda ja comptava amb la col·laboració de 670 persones. Aquesta oferta quedarà oberta fins que la situació ocasionada per la pandèmia torni a la normalitat. 

Més de 650 alumnes de FP oferiran suport en els àmbits sanitari i social
comentaris