20.10.2021 |
Territoris.cat

El ministre d'Agricultura descarta un corredor sanitari per a la campanya de la fruita

Planas ha insistit en el fet que cal treballar a nivell local i comarcal

prèssec2
El ministre d'Agricultura descarta un corredor sanitari per a la campanya de la fruita

El ministre d'Agricultura, Luis Planas, ha descartat un corredor sanitari per als treballadors d'altres punts de l'Estat que volguessin traslladar-se a les comarques de Lleida per treballar en la campanya de la fruita en considerar que s'incorreria en un "greu risc".

"És justament el què hem volgut evitar, perquè estem parlant de varis milers de persones i no és la solució", ha assegurat el ministre l'endemà que el govern espanyol aprovés un decret per facilitar la contractació temporal d'aturats i persones migrants per la manca de temporers.

El ministre ha recordat, sobre la possibilitat de traslladar temporers a les comarques de Lleida, que la situació arran de la pandèmia és inèdita i el risc que suposaria la mobilitat quan el que s'està fent és limitar-la al màxim.

El ministre ha subratllat que cal garantir la producció i l'abastiment ja que en cas contrari, si l'oferta disminueix els productes pujaran i més tenint en compte que dues terceres parts del producte s'exporta.

El govern espanyol va aprovar ahir el decret que permet la contractació de migrants i aturats, que podran compaginar la prestació per desocupació i el salari que percebran

Queden exempts els autònoms, excepte els qui no hagin demanat ajuda pels efectes del COVID-19, i els afectats pels ERTO.

Per Planas, incorporar joves immigrants amb permís de residència al camp a la feina al camp serà "molt positiu" ja que "s'integraran millor a la societat".

El ministre d'Agricultura descarta un corredor sanitari per a la campanya de la fruita
comentaris