23.10.2021 |
Territoris.cat

Nou revés de la COVID-19 a la cultura i el lleure de les comarques de Ponent

Les Borges Blanques, Tàrrega, Balaguer, Benavent de Segrià, Castellserà o Alcarràs són alguns dels pobles i ciutats de la demarcació de Lleida que el decret del Govern de prohibir totes les reunions socials de més de 10 persones, els ha afectat de ple en les programacions culturals i de lleure
Nou revés de la COVID-19 a la cultura i el lleure de les comarques de Ponent

La COVID-19 dona un nou pas en l'acarnissament sobre la cultura i el lleure de les comarques de Ponent, quant donava la sensació que havia donat un lleuger respir després del duríssim juliol. Entitats i administracions s'havien atrevit a obrir agendes i recuperar programacions amb un gran esforç per complir amb les mesures de seguretat, i sobre tot perquè la ciutadania pogués gaudir d'un mínim de distracció i divertiment.

Però a les acaballes del mes d'agost, la precaució i la incertesa obliga a cancel·lar o ajornar la major part de la cartellera de programacions, concretament en les capitals com Tàrrega, que des d'aquest dimarts l'Ajuntament ha suspès tota l'activitat cultural fins al 7 de setembre. El consistori espera que la decisió ajudarà a reduir la interacció social i frenar així la propagació del virus. Segons dades facilitades pel CAP de la capital de l'Urgell s'han diagnosticat 28 nous casos positius diagnosticats del 17 al 23 d'agost, doblant la xifra registrada en el decurs de la setmana anterior.
 

Arxiu de la Festa Major de les Borges BlanquesLes Borges Blanques

Les Borges Blanques decideix ajornar tots els actes de la seva Festa Major 2020, que estava prevista per als pròxims 4, 5, 6, 7 i 8 de setembre. El consistori va consensuar la decisió amb la Comissió de Festes i la Comissió de la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs de les Borges, per prendre la dedico arran de les restriccions establertes pel Govern aquest dilluns.

La regidora de Cultura i Salut de l'Ajuntament de les Borges Blanques, Ariadna Salla ha confirmat que s'ha parlat amb els artistes, entitats i empreses que havien de participar o col·laborar en els diferents actes previstos, per comunicar-los que queden posposats i que la voluntat dels responsables borgencs "és reprogramar-los tots per tan aviat com sigui possible celebrar-los, sense posar en perill de contagi a les persones, si podem aquesta mateixa tardor".

La capital de la Noguera

La Paeria de Balaguer, també ha decidit suspendre totes les activitats previstes durant els pròxims 15 dies. La decisió s'ha pres aquest dimarts en una reunió de l'equip de govern i després de l'anunci fet pel Govern aquest dilluns segons el qual es prohibeixen les reunions de més de 10 persones en l'àmbit públic i privat. Pel que fa als actes de la Diada de l'11 de Setembre la Paeria de Balaguer esta estudiant possibles alternatives.

FM Castelldans 2020Castelldans

L'Ajuntament de Castelldans tenia a punt tots els preparatius per la Festa Major que estava prevista de l'1 al 5 de setembre, i la mateixa resolució del Govern Català a tirat per terra l'acte cultural i de lleure més destacat de l'any al municipi de les Garrigues. Una decisió presa, després de consultar-ho amb les veïnes i veïns del poble, que han manifestat majoritàriament la seva voluntat de donar suport a una mesura que té com a objectiu frenar l'expansió de la pandèmia.
 

Cartell Festa Major 2020 BorgesAlcarràs

En el cas del municipi del Segrià, el consistori ha intentat no cancel·lar la totalitat dels actes programats de la seva Festa Major que estava prevista del 26 al 30 d'agost. L'Ajuntament d'Alcarràs havia programat una vintena d'actes amb estrictes mesures de seguretat, que queden limitats a la lectura del pregó i la proclamació de les pubilles i hereus del 2020, del dia 26, i la representació de l'obra Bona Gent de Quim Masferrer, el dia 28, que se celebraran sense públic i, per tal que la població en pugui gaudir d'ells amb seguretat, s'emetran en directe al canal de YouTube de l'ajuntament d'Alcarràs. La Festa Major es tancarà el dia 30 amb el Castell de Focs, del qual la població podrà gaudir des dels seus balcons i terrasses, reunint-se en grups de menys de deu persones. 

Cartell FM Benament de SegriaBenavent de Segrià

Aquest cap de setmana també estava programada la Festa Major de Benavent de Segrià, que obeint al decret de la Generalitat, i en un exercici de responsabilitat i d'acord amb aquesta mesura que té com a objectiu frenar l'expansió de la pandèmia, l'equip de govern de l'Ajuntament ha optat per la suspensió de tots els actes programats dins una Festa Major que, cal recordar-ho, ja s'havia adaptat a la situació actual d'emergència sanitària i oferia un programa reduït i amb tots els protocols d'higiene i seguretat requerits per les autoritats, tot plegat amb l'objectiu d'oferir a la ciutadania uns dies d'esbarjo després de tant de temps de dificultats.

Nou revés de la COVID-19 a la cultura i el lleure de les comarques de Ponent
comentaris