08.08.2020 |
Territoris.cat

La Paeria de Lleida exigeix fórmules de protecció sanitària que no aturin l’activitat

També demana un major paper municipal en la gestió de la COVID-19, i que l'Estat espanyol prengui partit de la situació actual catalana i lleidatana
Foto: Josep Anton Pérez, Territoris.cat
Foto: Josep Anton Pérez, Territoris.cat
La Paeria de Lleida exigeix fórmules de protecció sanitària que no aturin l’activitat

El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, va demanat ahir un paper més important pels municipis en la gestió de l’epidèmia de la COVID-19, i de les futures pandèmies globals, en cooperació amb el sistema sanitari.

Hauríem de trobar fórmules que ens permetin complir les mesures de protecció i de distància, però que al mateix temps ens permetin fer una vida el més normal possible. Els confinaments funcionen, en termes estrictament sanitaris, però si els apliquem durant massa temps o amb un rigor implacable, correm el risc de dur la nostra societat al límit de la inanició", ha remarcat.

Pueyo ha assenyalat que aquesta setmana ha de ser clau pel control del rebrot a Lleida, ja que comencen a remetre tímidament els brots al Segrià, però que cal tenir en compte l’impacte molt important del segon confinament sobre l’estat d’ànim i l’economia dels lleidatans i lleidatanes.

paeria02
Foto: Josep Anton Pérez, Territoris.cat

D’altra banda, el paer en cap ha reclamat al govern espanyol “que prengui partit en aquesta situacióamb suport financer als ajuntaments.

La Unió Europea ha mogut fitxa, la Generalitat de Catalunya també, tot i que demanarem que ho faci encara més. Ara li toca a l’Estat espanyol, que no pot continuar sent el gran mut en la situació actual en què ens trobem a Catalunya i a Lleida”, ha afirmat l’alcalde, qui ha recordat que la Federació de Municipis de Catalunya ha xifrat en 5.000 milions d’euros el dèficit dels ajuntaments catalans per la COVID-19.

El mantra de mans, mascareta i distància va donant els seus fruits, ja que l’increment setmanal de casos (que va arribar a ser del 71% el passat dimecres) ha començat a baixar i avui es situava al 20,4%


Per altra banda, la depuradora de la ciutat de Lleida ha estat seleccionada per entrar en un estudi del Ministeri de Sanitat d’anàlisi de les aigües residuals per poder detectar la COVID-19. Així mateix, es faran controls diaris i es podrà veure si hi ha més o menys incidència del coronavirus a Lleida. Ho analitzaran les universitats de Barcelona i de Santiago de Compostel·la.

La Paeria repartirà durant aquesta setmana 1.600 mascaretes, destinades a tota aquella població que té dificultats per aconseguir aquest material

Tanmateix, en uns dies es difondrà en un plànol el llistat de refugis climàtics externs de la ciutat, els llocs recomanats per esbarjo al carrer adequats per les condicions climàtiques de Lleida. S’hi inclouen tant parcs com els Camps Elisis, el Joan Oró o la Mitjana o places, rambles o avingudes que resulten aptes pel passeig per la seva cobertura arbòria i orientació.

paeria03
Foto: Josep Anton Pérez, Territoris.cat

La Paeria de Lleida exigeix fórmules de protecció sanitària que no aturin l’activitat
comentaris