30.11.2021 |
Territoris.cat

Projecte Lleida atansa al consumidor productors lleidatans de qualitat

Projecte Lleida crea un directori amb comerços locals que porten els seus productes als ciutadans durant el confinament
Lliurament de comandes a travès de Projecte Lleida 1
Lliurament de comandes a travès de Projecte Lleida
Projecte Lleida atansa al consumidor productors lleidatans de qualitat

Projecte Lleida ha adaptat la seva finalitat original a la situació actual de l'estat d'alarma i les necessitats que ha generat l'epidèmia de coronavirus i el consegüent confinament.

El passat 11 d'abril, Projecte Lleida va iniciar aquesta campanya creant un directori que uneix empreses i comerços locals que reparteixen a domicili. Aquest llistat, que es pot consultar en el diari La Mañana, en un apartat d'anuncis breus i a la pàgina web, s'organitza en diferents categories: alimentació, comerç (productes farmacèutics, electrodomèstics, d'informàtica o telefonia) i serveis a domicili. Des que es va publicar el directori, el nombre d'empreses que s'han apuntat ha augmentat de 17 a 26.

A lestabliments A Granel preparen una comanda @ToniAlcántaraUn dels impulsors de l'associació, Jaume Bisbal, explica que aquesta iniciativa busca potenciar el comerç en línia de proximitat i beneficiar els ciutadans de serveis que són essencials. Arran de l'emergència sanitària de la Covid-19, Projecte Lleida va veure la necessitat d'adaptar la seva activitat i donar servei als associats i col·lectius que representa, així com la ciutadania.

Com associació vam pensar que en moments tan complexos com els que vivim hem de comunicar els valors i filosofia de la plataforma

D'aquesta manera és com neix aquest projecte solidari que, segons l'entitat, es fonamenta en l'economia col·laborativa, ja que beneficia a les empreses i comerços locals i a les persones, que poden rebre així productes bàsics. En aquest sentit, Bisbal celebra que indirectament aconseguim que el territori arrenqui i funcioni econòmicament tot i el confinament i la situació excepcional que vivim aquests dies.

Bisbal afirma que la idea no és fer una mobilització massiva del teixit empresarial lleidatà. Només és una petita mostra representativa del sector, ja que no pretenem que ara tothom surti de casa per anar a treballar

Tot i això, Projecte Lleida ha descobert nous productors i empreses locals que s'han incorporat al llistat i que fan productes molt bons. Lleida és una potència en el sector agroalimentari. Tenim molt bona matèria primera i ara els estem donant visibilitat i ajudant, apunta Bisbal, que afegeix que aquest comerç en línia és una fórmula d'utilitzar les noves tecnologies potenciant les empreses del territori.
Llistat Projecte Lleida

Un total de 26 empreses se sumen a fer entregues a domicili

L'empresa Kfé con K és un dels 26 comerços lleidatans que s'han sumat a la campanya de Projecte Lleida i que estan repartint els seus productes a domicili durant l'estat d'alarma. L'objectiu és que la ciutadania, sobretot la més vulnerable i de més risc de contagi, pugui accedir a productes de primera necessitat sense sortir de casa i respectant el confinament.

Projecte Lleida atansa al consumidor productors lleidatans de qualitat
comentaris