28.01.2022 |
Territoris.cat

Lleida pateix un repunt de contagis de la covid-19 i Salut manté la regió en fase 1

La taxa d'incidència de la infecció “ha augmentat” des del dia que va entrar en aquest estadi del desconfinament

 

 

Pla obert de diversos veïns d'un bloc de pisos de Lleida mentre saluden la cercavila de l'Aplec del Caragol, el 24 de maig de 2020. (Horitzontal)
Diversos veïns de Lleida saluden la cercavila de l'Aplec del Caragol. Foto: Anna Berga/ACN
Lleida pateix un repunt de contagis de la covid-19 i Salut manté la regió en fase 1

El Departament de Salut ha explicat que els serveis territorials de l’Agència de Salut Pública “han detectat cadenes de transmissió” de la covid-19 “en empreses agroalimentàries que han mantingut treballs mínims” a la zona sanitària de Lleida.

Davant d'aquest escenari, el Govern ha decidit “esperar uns dies” per veure l'evolució d'aquests incidències, i mantenir la regió en la zona 1 del desconfinament, en la qual va entrar l'11 de maig. També ha explicat que les dades d’incidència de nous casos de covid-19 “han augmentat” des que es va fer efectiu el pas a fase 1 de la regió de Lleida. En concret, si el dia 11 la taxa d’incidència acumulada a 7 dies era de 12,1 casos per 100.000 habitants, a data 22 de maig, és de 42,7, afirma Salut.

Vergés no descarta encara demanar la fase 2 per a Lleida però vol  "esperar uns dies" per l'augment de positius

La consellera de Salut, Alba Vergés, no ha descartat en declaracions a l'ACN que el Govern pugui demanar el passi de la fase 1 a la fase 2 de Lleida dilluns vinent, després que la proposta que s'ha fet arribar aquest dilluns al Ministeri de Sanitat no inclogui aquesta regió sanitària.

La consellera de Salut, Alba Vergés, mentre li prenen la temperatura a l'entrada del Parlament

La consellera de Salut, Alba Vergés, mentre li prenen la temperatura a l'entrada del Parlament. Foto Job Vermeulen/ Parlament

Vergés ha explicat que s'ha preferit “esperar un parell de dies” per veure com evoluciona la tendència actual, que mostra un augment dels casos de covid-19. “Volem comprovar si aquesta tendència es manté a l'alça o es pot controlar i està tot identificat”, ha explicat la consellera. “Això no vol dir que d'aquí a dilluns no passi, simplement vol dir que avui no hem fet la proposta”, ha explicat, però “podria ser que la fem més endavant i esperem poder-la fer”.

En tot cas, Vergés ha explicat que els responsables de Salut no estan “especialment preocupats” perquè el volum de casos detectats “no és molt gran” però ha subratllat que és una tendència que demana “prudència” i mirar la qüestió “amb calma”.

Lleida pateix un repunt de contagis de la covid-19 i Salut manté la regió en fase 1
comentaris