Salut registra a Lleida 4.500 peticions per vacunar infants de 5 a 11 anys

Salut havia posat a disposició de les famílies lleidatanes unes 5.500 cites fins al 31 de desembre als tres punts de vacunació pediàtrica que hi ha a Ponent i la majoria ja estan cobertes
Vacunant un nena a l'Hospital Sant Joan de Déu de Lleida ©SalvadorMiret
photo_camera Vacunant un nena a l'Hospital Sant Joan de Déu de Lleida ©SalvadorMiret

La coordinadora del Pla de vacunació covid-19 a la Regió Sanitària de Lleida, Eloïsa Setó, ha qualificat d'"excel·lent" i "molt encoratjadora" l'arrancada de la fase de vacunació per a infants de 5 a 11 anys, que s'ha posat en marxa aquest dimecres. "El balanç i el ritme de reserves és molt bo", ha destacat. I, és que Salut havia posat a disposició de les famílies lleidatanes unes 5.500 cites fins al 31 de desembre als tres punts de vacunació pediàtrica que hi ha a Ponent i la majoria ja estan cobertes tot i que, a mesura que es vagin esgotant, n'aniran oferint més, ha assenyalat.

Pares amb els seus fills, després de vacunar-se a l'Hospital Sant Joan de Déu de Lleida, el 15 de desembre del 2021 ©Salvador MiretSalut ha habilitat l'hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida, l'Espai MerCAT de Tàrrega i Fira Mollerussa perquè els nens de 5 a 11 anys es puguin vacunar contra la covid-19. En els tres punts de vacunació pediàtrica de la Regió Sanitària de Lleida, s'han posat al voltant 400 dosis a infants. Tot i això, la responsable del Pla de vacunació a Lleida ha indicat que, en funció de la demanda, estudiaran poder administrar vaccins a aquesta franja d'edat també en algunes Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de la regió sanitària, on s'habilitaran circuïts diferenciats per separar la vacunació als més joves de la dels adults.

Hem de treballar amb missatges clars i entenedors i tenim molt clar que no hem d'enganyar els nens, cal donar-los un missatge clar, que estiguin tranquils i que sàpiguen que, un cop surtin dels punts de vacunació, estaran molt més protegits davant la covid que quan hi han entrat

Per la seva banda, Jordi Lleó, un dels infants que s'ha vacunat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Lleida, ha dit que s'ha volgut vacunar "per no contagiar la família i estar més segur de no agafar la covid". "Ens hem vacunat per espantar el coronavirus perquè vull que ja se'n vagi", ha indicat Enzo Armengol, que també ha rebut el vaccí al mateix espai.

Vacunant un nen a l'Hospital Sant Joan de Déu de Lleida, el 15 de desembre del 2021  ©SalvadorMiretEloïsa Setó ha recordat que les famílies interessades en vacunar els seus fills han de demanar cita prèvia a través del web vacunacovid.catsalut.gencat.cat. Així mateix, ha explicat que no s'ha començat per una edat concreta sinó que des del primer dia s'administra la vacuna a qualsevol nen que es trobi dins la franja d'edat que va dels 5 als 11 anys. En concret, reben la Pfizer pediàtrica, que conté una tercera part de la dosi de la vacuna per a adults. L'administració de les vacunes en els tres punts habilitats a la Regió Sanitària de Lleida es fa majoritàriament a les tardes, tot i que durant el període de vacances s'ampliarà també als matins.

Pla obert d'una infermera vacunant un nena a l'Hospital Sant Joan de Déu de Lleida, el 15 de desembre del 2021. (Horitzontal)A la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, el vaccí s'administra als CAP o als espais annexes que ja s'utilitzaven per vacunar. Atès que en aquests indrets es continua administrant el vaccí als adults, la vacunació es fa de manera diferenciada, ja sigui amb cues diferents o per horaris, depenent de la casuística de cada espai. Salut preveu que uns 120 nens de 5 a 11 anys s'hagin vacunat aquest dimecres a l'Alt Pirineu i Aran, entre la Pobla de Segur, el Pont de Suert i Vielha. En el cas d'aquesta regió, ja s'han sol·licitat més 500 cites fins a finals d'any.

Al conjunt de la demarcació de Lleida, aquesta vacunació està destinada a prop de 31.000 infants. D'aquests, 26.265 a la Regió Sanitària de Lleida, i 4.500 a la de l'Alt Pirineu i Aran.

Comentaris