El Govern proposa recuperar el toc de queda abans de Nadal

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit que les mesures s'apliquen perquè en l'última setmana s'han doblat els positius i "és necessari aturar" com sigui aquesta progressió
La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon ©Govern
photo_camera La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon ©Govern

El Govern vol retornar a les restriccions dures per lluitar contra la covid-19 a partir d'aquest dijous 23 de desembre. Així, vol proposar tornar a tancar l'oci nocturn, establir el toc de queda, limitar les trobades a un màxim de deu persones i limitar l'aforament al 50% en restaurants i al 70% en gimnasos, la cultura i el comerç.

Després de la reunió de la comissió delegada de la covid, la portaveu, Patrícia Plaja, ha anunciat aquestes intencions, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit que les mesures s'apliquen perquè en l'última setmana s'han doblat els positius i "és necessari aturar" com sigui aquesta progressió.

“Hem crescut un 100% aquesta setmana”, ha alertat el conseller, amb la previsió, ha afegit, que en les properes hores es pugui superar el rècord diari de contagis de tota la pandèmia (que fins ara s’havia assolit el mes de juliol passat, amb 10.000 contagis diaris).

Argimon ha vinculat aquest creixement de contagis a la presència de la variant òmicron. “És més contagiosa i escapa més a les vacunes. Falta encara per saber si és més greu o menys greu: tot apunta que serà més lleu. Però si es transmet molt fàcilment, té molta facilitat per saturar els nostres serveis sanitaris: i això ho hem de preservar”, ha ressaltat el conseller. Tal i com ha afegit, el sistema sanitari ha de poder continuar atenent covid-19 però també tota la resta de patologies.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya té previst distribuir 84.000 vacunes de la grip a LleidaEl govern català ha anunciat que aplicarà el toc de queda a Catalunya la nit del 23 de desembre, per frenar l’augment de contagis arran de la variant òmicron i la sisena onada. El confinament nocturn a Catalunya tornarà poques hores abans de Nadal i després de quatre mesos sense aplicar-se.

Així i tot, com que la mesura limita drets fonamentals, necessita l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que es pronunciarà els pròxims dies

El toc de queda suposa que els ciutadans tenen restringida la llibertat de moviment i també implica la prohibició de romandre en llocs públics. En definitiva, obliga els habitants d’un territori a quedar-se a casa en un horari en concret, llevat d’algunes excepcions, com ara desplaçar-se per motius laborals o per una urgència mèdica o familiar.

Comentaris