04.07.2022 |
Territoris.cat

Salut suspèn l'activitat d'una empresa d'Aitona amb 19 treballadors amb PCR positiva

Arfon Fruits d'Aitona, l'empresa afectada, en un primer moment es va oposar a fer les proves

aitona02
Salut suspèn l'activitat d'una empresa d'Aitona amb 19 treballadors amb PCR positiva

El Departament de Salut ha suspès l'activitat d’una empresa després de constatar a través de la Inspecció de Treball que 19 dels seus treballadors que havien donat positiu per COVID-19 seguien treballant tot i conèixer el resultat del PCR.

Els administradors d'Arfon Fruits d'Aitona, l'empresa afectada, es van oposar a fer les proves en un primer moment. Finalment, però, va accedir a què els treballadors que ho volguessin, se la fessin. En total, 90 dels 190 treballadors se les van fer; el 42% de les proves van resultar positives i es van tramitar les corresponents baixes laborals.

Davant la gravetat dels fets i per la manca de col·laboració per part de l'empresa, Salut Pública ha emès una resolució suspenent la seva activitat

L'empresa del Baix Segre es va visitar en un primer moment en el marc dels controls de cribratge i de comprovació de mesures COVID que realitza el Servei de Vigilància Epidemiològica a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran per trencar cadenes de transmissió.

Després d'una primera visita, es va acordar realitzar proves PCR a tots els seus treballadors, la qual cosa es va realitzar el 23 de juliol per part d'un equip del Servei d’Emergències Mèdiques.

Després de conèixer el resultat de les proves el 29 de juliol es va enviar un nou requeriment a l'empresa per completar el cribratge a tots els treballadors, el dia 31 de juliol.

No obstant, davant la sospita que hi hagués treballant alguna persona amb COVID positiu, el dia 30 de juliol conjuntament amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies es realitza una inspecció per constatar si es prenen les mesures de seguretat laboral corresponents i no hi ha cap irregularitat. Durant la inspecció es constata que 19 persones amb PCR positiva continuaven treballant.

Es tracta de la primera empresa de la regió sanitària de Lleida a la qual Salut obliga a aturar l'activitat després de detectar-hi treballadors amb coronavirus

Salut suspèn l'activitat d'una empresa d'Aitona amb 19 treballadors amb PCR positiva
comentaris