El servei a domicili i el canvi d'hàbits augmenta la venda en botigues de proximitat

On ja fa dies que noten aquests canvis i també un augment en les vendes és a llocs petits, com a l'agrobotiga que Fruits de Ponent té a Alcanó, l'únic comerç d'alimentació que hi ha al municipi i, a més de garantir els productes de primera necessitat, durant el confinament també ofereix servei a domicili als veïns que ho demanen
Un treballador prepara una comanda en l'agrobotiga d'Alcanó
photo_camera Un treballador prepara una comanda en l'agrobotiga d'Alcanó

El confinament de la població com a mesura per frenar la propagació del coronavirus ha fet que molts ciutadans hagin hagut de canviar els seus hàbits a l'hora de fer la compra, ja sigui en volum, freqüència o en optar per anar als establiments més pròxims a les llars.

On ja fa dies que noten aquests canvis i també un augment en les vendes és a llocs petits, com a l'agrobotiga que Fruits de Ponent té a Alcanó. És l'únic comerç d'alimentació que hi ha al municipi i, a més de garantir els productes de primera necessitat, durant el confinament també ofereix servei a domicili als veïns que ho demanen, majoritàriament gent gran. La secció de crèdit del grup cooperatiu també ofereix el servei per dispensar diners en efectiu als socis.

Un treballador prepara una comanda en l'agrobotiga d'AlcanóEl municipi d'Alcanó té 235 habitants i es troba a només 15 quilòmetres de Lleida, una proximitat que fa que molts dels seus veïns es desplacin de forma habitual a fer la compra a la ciutat.

Arran del confinament, però, la majoria d'aquests veïns han optat per no sortir del poble i anar a comprar a l'agrobotiga, l'únic establiment de queviures del municipi 

De fet, des de l'inici de l'estat d'alarma els responsables de l'establiment han notat un augment de les vendes, concretament en productes bàsics com aigua, farina o sucre, així com plàtans, enciam i lleixiu. En especial, l'agrobotiga ofereix fruites i verdures del mateix grup cooperatiu i d'altres cooperatives, encara que també ven carns, productes làctics i de neteja.

Una veïna d'Alcanó recollint una comanda de l'agrobotiga d'AlcanóEl director general de Fruits de Ponent, Josep Presseguer, també ha destacat la labor social de l'agrobotiga, ja que és l'única que hi ha en un poble petit i de ruralitat extrema com és Alcanó, un servei que no es pot tancar de cap de les maneres.

Lourdes Nogués, veïna d'Alcanó ha explicat que el servei a domicili de l'agrobotiga la fa sentir més segura i més ben protegida, ja que durant aquests dies intenta sortir de casa el mínim i el temps que té l'aprofita per confeccionar bates per donar-les als centres sanitaris

El grup cooperatiu no només ofereix el servei a domicili a l'agrobotiga sinó que també ho fa a la seva secció de crèdit, ja que en aquests moments la gent no pot anar a la seu a fer els tràmits habituals. Actuem una mica com a caixer automàtic personal, ha dit Presseguer. D'aquesta manera, els veïns que tenen la necessitat de disposar de diner en efectiu, també se'ls hi fa arribar a casa amb la mateixa comanda de la botiga o a part.

Comentaris