26.07.2021 |

Torna el confinament comarcal a Catalunya a partir de divendres

Mossos d'Esquadra, amb el suport de les Policies Locals, reactivaràn a partir del 9 d’abril a les 00:00 hores un dispositiu d’entre 350 i 400 controls diaris, en diferents franges i a diferents vies de comunicació per garantir el compliment de les noves mesures
Arxiu, Control de trànsit dels Mossos d'Esquadra
Arxiu, Control de trànsit dels Mossos d'Esquadra @Territoriscat
Torna el confinament comarcal a Catalunya a partir de divendres

El Procicat ha aprovat tornar al confinament comarcal a partir de divendres, segons ha confirmat el Govern en roda de premsa. La resolució actual, que permet sortir de la comarca amb el grup de convivència, havia d'estar vigent fins divendres a la nit, però el Procicat ha avançat la limitació de la mobilitat en una reunió d'urgència aquest dimecres. S’elimina la possibilitat de que les persones d’una mateixa bombolla de convivència puguin traspassar el perímetre de la comarca per així reduir la mobilitat a Catalunya.

La consellera en funcions Alba VergèsEl confinament comarcal entrarà en vigor la mitjanit de dijous a divendres i durarà d'entrada fins el dilluns 19 d'abril. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que la resposta és obligada davant l'augment de casos i que les mesures són les més acurades, justes i imprescindibles possibles.

El nombre d'ingressats als hospitals i a les UCI per covid-19 ha augmentat en els darrers dies i les previsions apunten a un empitjorament dels indicadors, entre els efectes que pugui tenir la Setmana Santa i l'infradiagnòstic d'aquests dies festius.

La consellera Vergés ha remarcat que es continuen revisant les dades dia a dia per veure com evoluciona aquesta tendència de casos i així anar acurant al màxim les mesures. Per la seva banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que fins ara s’han fet molts passos endavant i que ara toca fer-ne un enrere i que l’obligació del Govern és reaccionar el més ràpidament possible davant l’augment d’ingressats a les UCI.

Els Mossos d'Esquadra fent controls als vehicles a Alcarràs @MossosEl comissari dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, ha explicat que des de Mossos d'Esquadra, amb el suport de les Policies Locals, es reactivarà a partir del 9 d’abril a les 00:00 hores un dispositiu d’entre 350 i 400 controls diaris, en diferents franges i a diferents vies de comunicació per garantir el compliment de les noves mesures.

A més, el cap de setmana vinent els mossos d’esquadra i els agents rurals establiran novament un dispositiu control i mobilitat als diferents parcs naturals de Catalunya, després que per Setmana Santa es detectés un increment molt important de persones.

Torna el confinament comarcal a Catalunya a partir de divendres
comentaris