Unió de Pagesos impulsa la compra directa d’aliments entre productors i consumidors

Unió de Pagesos segueix treballant per aconseguir que els ajuntaments catalans permetin restablir els mercats de fruita i hortalisses a l'aire lliure, tenint en compte que la normativa no només ho permet, sinó que exigeix que es preservin els canals d'abastiment alimentari

Amb la voluntat d'oferir alternatives a la situació de crisi sanitària a conseqüència de l'epidèmia de la COVID-19, el sindicat Unió de Pagesos (UP) ha habilitat el servei per fomentar la venda d'aliments de proximitat. Des del web del sindicat, productors i consumidors entren en contacte per fer comandes i poder rebre-les a domicili.

Pagesia-a-Casa-Bàner-3El projecte Pagesia a casa parteix d'un web en el qual el consumidor pot trobar 250 productors de tot Catalunya, per comarques, i per sectors, per fer les comandes, amb un catàleg que ronda els 90 productes d'alimentació, segons la temporada, dividits en els apartats de fruita (mandarines, taronges, peres, pomes), verdura (albergínies, bledes, carabasses, carxofes, espinacs, entre altres), carn (conill, pollastre, porc, vedella, xai) i altres (aquesta última categoria inclou productes com llet i derivats làctics, mel, ous, fruita seca, embotits, cerveses artesanes i vi, entre altres).

Els productors subministren als consumidors cistelles o caixes a domicili amb els productes sol·licitats; d'aquesta manera, la transacció comercial es fa exclusivament entre el consumidor i el productor. Molts dels productors compten amb una llarga experiència en la venda directa a distància

Els parades de verdures en el mercat del dimarts a Bellvís.Unió de Pagesos recorda que aquest servei comporta, obligatòriament, el compliment de les normes de seguretat alimentària corresponents, i també les comercials, davant dels consumidors. De la mateixa manera, les normes contemplades per les autoritats competents en l'estat d'alarma actual.

Cal remarcar que Unió de Pagesos ofereix aquest nou servei, de manera altruista, en el marc absolutament anòmal en què es troba la societat, per facilitar la venda a la pagesia i per responsabilitat social i facilitar l'accés als aliments a la ciutadania.

D'altra banda, Unió de Pagesos segueix treballant per aconseguir que els ajuntaments catalans permetin restablir els mercats de fruita i hortalisses a l'aire lliure, tenint en compte que la normativa no només ho permet, sinó que exigeix que es preservin els canals d'abastiment alimentari. Moltes explotacions de la pagesia catalana donen sortida a la seva producció per mitjà d'aquests mercats d'aliments frescos.

Comentaris