Unió de Pagesos lamenta que s'acusi al sector agrícola de no tractar bé els temporers

El sindicat Unió de Pagesos (UP) ha lamentat les veus que han acusat al sector agrícola de no tractar bé els temporers de la campanya de la fruita. El responsable nacional de la fruita dolça, Bernat Ramon, ha condemnat i denunciat les empreses que no ho fan bé però ha demanat que no es criminalitzi tot el sector quan el 90% de pagesos tracten bé els seus treballadors.

El sector manifesta que no se'ls pot responsabilitzar dels immigrants sense papers que es troben sense feina ni sostre a Lleida ciutat i diferents punts de les comarques de Ponent perquè cap pagès els ha contractat

El sindicat Unió de Pagesos ha reiterat la demanda d'una flexibilització de mesures per poder-los contractar per la falta de mà d'obra a causa la crisi de la COVID-19.

Bernat Ramon ha assenyalat que situar la problemàtica dels temporers sense sostre ni feina a la ciutat de Lleida sobre el sector agrícola és erroni perquè ningú els ha contractat per treballar ja que no estan regularitzats per poder-ho fer. Ha afegit que se'ls pot coresponsabilitzar però que ha de ser tota la societat en general qui faci la reflexió per veure en quin punt ens trobem i es responsabilitzi de com es pot ajudar aquestes persones.

Ramon també ha remarcat que els pagesos, quan contracten temporers se'n fan responsables i els faciliten allotjament per dormir i els tracten com es mereixen durant la jornada laboral.

Comentaris