La 18a edició d'Animac estarà dedicada a l'animació audiovisual sota el lema Híbrid

La Mostra es presenta aquest divendres a Barcelona amb un convidat excepcional: Chris Landreth, animador nord-americà i especialitzat en animació generada per ordinador.

Cartell-Animac2014-1
photo_camera Cartell-Animac2014-1

Animac 2014 tindrà lloc a la ciutat de Lleida del 20 al 23 de febrer. Quatre jornades farcides de projeccions, conferències, tallers i música en directe dins els espais de la mostra: la Llotja, CaixaForum Lleida i el Cafè del Teatre.

La directora de la Mostra, Carolina López, ens aproparà el programa d’Animac 2014, i a continuació, es projectarà Ryan, escrit i dirigit per Chris Landreth, i guardonat l’any 2004 amb l’Oscar a Millor Curtmetratge Animat. Landreth oferirà una masterclass sobre el seu procés creatiu com a artista i la seva complexa obra:  una oportunitat única per tots aquells estudiants, professionals de l'animació, artistes multidisciplinaris i ments curioses amb ganes de conèixer de primera mà un dels creadors audiovisuals més rellevants del panorama contemporani.

El seu últim curtmetratge, Subconscious Password –guardonat amb el Grand Crystal a Annecy 2013– formarà part de la sessió inaugural d’Animac 2014, del 20 al 23 de febrer a la ciutat de Lleida.

Enguany, Animac celebra la seva majoria d’edat amb una 18a edició dedicada, sota el lema HÍBRID, a la destacada presència de l’animació en l’audiovisual i la seva capacitat d’integració en tota mena de formats. Més enllà de les sessions retrospectives especials, l’animació híbrida infectarà de forma transversal tota la programació d’Animac 2014 en seccions com Animac Cartoon, les conferències especialitzades o Petit Animac.

La Mostra oferirà deu sessions de curtmetratges, on hi destaquen les clàssiques quatre sessions de curts que competiran per obtenir el Premi del Públic.
 
Polònia, un dels països més interessants en quant a l'animació experimental, serà també un de les protagonistes, amb quatre sessions de curts dedicats a l’animació d’aquest país.
 
Animac Cartoon projectarà una selecció de produccions televisives: una sessió dedicada a Cartoon Network, un passi dedicat a les produccions nacionals de Sèries.cat i una sessió de curts d’humor absurd presentada per Joaquín Reyes.

Petit Animac aplegarà les millors propostes animades per al públic infantil i familiar i una sessió de música i animació en directe a càrrec de Péter Vácz i Joseph Wallace. També presentarà una joia de l’animació d’autor, Anina d’Alfredo Soderguit.
 
Els lleidatans Antoni Pinent i Àlex Villagrasa seran els dos grans convidats autòctons d’aquest any. Pinent presentarà una de les seves obres més complexes, G/R/E/A/S/E i Villagrasa impartirà una conferència d’efectes especials.
 
Una altra esperada conferència serà la dels germans Terris, animadors de l’estudi barcelonès 5ants i responsables de l’animació del videojoc Tiny Thief, nominat a Millor Videojoc Animat als Annie Awards 2014, els Oscar de l’animació.

                    
 
Un any més, Animac consolida l’espai de trobada entre professionals consagrats i emergents sota un nou nom, Networking & Pitch; i una de les novetats serà el Vermut Freelance on convida a freelancers a una trobada informal de professionals independents.
 
Animacrea fa brollar la creativitat en un espai per reposar, passejar i experimentar ple d’activitats gratuïtes: tallers, esmorzar amb els autors o l’Open Screen, una pantalla oberta al públic amb projecció de films d’animació.
 
Animac reforça la seva vocació pedagògica i estendrà la seva oferta de tallers: Antoni Pinent impartirà un seminari sobre cinema d’apropiació, i comptarem també amb els tallers de Maya Yonesho, 9zeros i Juan Carlos Concha.

 
 
 

Comentaris