"Cita con el éxito" el nou curtmetratge de crítica social del director mollerussenc Robert Garcia

"Cita con el éxito" és l'últim treball del director de Mollerussa Robert Garcia en el que es fa un crítica social del món de cel·lofana i de l'èxit a la vegada que es fa incidència en un tipus de ciberdelicte. El curtmetratge està inspirat en fets reals d'una idea original de l'actor de Cervera Ray Ortega que protagonitza i coguionitza el film.

equip2
photo_camera El director i els actors en el rodatge d'una escena interior

El projecte va sorgir a principis de maig de 2015 quan l'actor cerverí Ray Ortega residint i treballant a Eivissa va entrar en contacte amb diferents autòctons, que li van mostrar una altra cara de l'illa i van ser font d'inspiració. Parlant amb el director Robert Garcia, van emprendre junts el guionatge i posteriorment van iniciar un laboriós treball per completar un equip tècnic i artístic amb fortes arrels eivissenques. 

La història inspirada en fets reals, és una crítica social a tot un món de cel·lofana que uns i altres hem anat teixint de la cultura de l'èxit; aprofundint i centrant-se en un tipus de ciberdelicte. Les relacions de parella, l'èxit professional, l'especulació, l'habitatge, la condició humana... són temes que es tracten en el film. Una història romàntica que avança entre ironia i sarcasmes cap a un camí gens previsible. 

Després de diversos mesos d'escriptura de guió i planificació, van ser 7 els dies d'intens rodatge repartits entre l'illa blanca i el Port de la Selva; amb un equip tècnic i artístic involucrat des del primer moment que amb molta passió i un dur i intens treball, han fet possible que aquest projecte pugui materialitzar-se.

Actualment el projecte es troba en fase de postproducció i posteriorment es començarà amb la distribució nacional i també internacional, prèvia subtitolació del curt. Entre els primers festivals en què es vol participar, estan el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges i la Mostra de Cinema i l'Audiovisual Català Som Cinema de Lleida. 

Els seus creadors comentaven a Territoris.cat que van haver de fer ús d'alguns dels seus estalvis per poder produir i realitzar la filmació del curtmetratge. Tant l'equip tècnic i artístic van treballar-hi de manera altruïsta que des del primer moment van apostar pel projecte. Malgrat tot, han engegat una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami i que es troba en els seus últims dies en el que sol·liciten aportacions per poder finalitzar-lo i distribuir-lo. Cadascuna de les aportacions obtindrà la seva recompensa com poden ser el DVD, fotos del making of signades per l'equip, el guió del curtmetratge, una    invitació a la sala de cinema o un taller d'interpretació i direcció de curtmetratges. Es pot consultar la pàgina del projecte de Verkami en aquest enllaç: https://www.verkami.com/projects/18244-cortometraje-cita-con-el-exito

L'equip artístic el formen les eivissenques Maria Prats i Míriam Navarro interpretant Sanya i Claudia respectivament; l'eivissenc Juanjo Suñer interpretant al malvat Mario i Ray Ortega interpretant a Miguel. Alejandro Oya s'encarrega del suport a la direcció. 

Maria Prats, Ray Ortega, Míriam Navarro i Alejandro Oya

El projecte no només pretén quedar-se amb el curtmetratge, sinó que es contempla la possibilitat de la creació d'un llargmetratge; projecte en el qual els seus creadors creuen fermament, ja que segons diuen, la història pot estirar-se molt més fent incidència en les relacions de parella i la seva decadència; així com la pressa de decisions a la vida en el passat pot afectar de ple a la vida present.

Robert Garcia i Ray Ortega comentaven que de moment cal tirar endavant el curtmetratge i veure la seva resposta que té en els festivals, ja que segons paraules del seu director, el món del cinema és molt complicat, però a la vegada tant apassionant que l'esforç queda compensat per la satisfacció d'haver crear una història del 7è art i que el públic la pugui gaudir.

Comentaris