L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona actua a Mollerussa

El Teatre L’Amistat serà l’escenari el proper 18 d’agost a les deu de la nit d’un dels 15 concerts que el Festival de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona ha programat enguany amb motiu de l’onzena edició del certamen.
photo_camera Aquest any hi participen 55 alumnes procedents d’una vintena de països.

L’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) trasllada a Mollerussa, per setè any consecutiu, el festival amb el que recorre el territori català, amb la voluntat de traslladar les activitats que organitza donada la qualitat internacional dels professors que treballen en el projecte.

El concert que es farà a Mollerussa anirà a càrrec de l’Orquestra de Cambra d’AIMS,  alumnes solistes i també professors entre els quals hi ha Sergey Ostrovsky, primer violí i fundador del Aviv Quartet, Primer Concertino de l’Orchestre de la Suisse Romande a Ginebra, i des del 2009, professor de violí del Conservatori de Ginebra (Haute École de Musique de Genève, Neuchatel Branch); Johannes Geffert, catedràtic d’orgue i improvisació al Conservatori Superior de Música de Colònia i la pianista Seon-hee Myong, professora de la Fundació Barenboim-Said. Pel que fa al programa del concert, l’entrada del qual costarà 15 euros, inclourà el Concert per a piano, violí i quartet de corda op.21 en Re major, d’Ernest Chausson i la Serenata per a orquestra de cordes op.20 en Mi menor, d’Edward Elgar. 

Cal assenyalar que l’onzena edició de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona, que va començar el passat dia 8  i acabarà el 20 d’agost, compta amb un total de 55 alumnes procedents d’una vintena de països com Japó, els Estats Units, Rússia, Suïssa, Alemanya o el Regne Unit. Les classes són impartides per una dotzena de professors de gran prestigi i que són solistes de les orquestres més prestigioses del món.

AIMS parteix de la convicció de què els joves músics del nostre país han de tenir l’oportunitat d’accedir a la millor formació. Per aquest motiu, el claustre de professors reuneix els noms més significatius dins del panorama pedagògic musical europeu. Tots ells són solistes de les principals orquestres europees i catedràtics de les escoles de més prestigi internacional. 

L’elevada càrrega de treball i l’alt grau d’exigència als quals són sotmesos els alumnes garanteixen el salt qualitatiu dels estudiants que ha donat prestigi a l’Acadèmia. El projecte, més enllà dels objectius docents, estimula valors de convivència i compromís col·lectiu entre els alumnes, promovent la formació de grups de cambra entre els participants i treballant amb les orquestres de cambra.

L’AIMS Festival és el primer i únic Festival Pedagògic del país. Neix de l’Acadèmia i respon, des dels seus orígens, a una necessitat pedagògica del projecte: la interpretació en viu.

Als escenaris del Solsonès, Lleida, Mollerussa, Cardona i Manresa, entre d’altres, hi podrem escoltar tant alumnes com professors. S’oferiran concerts en format clàssic a auditoris, esglésies i sales de concert.També n’hi haurà quatre que formaran part de l’AIMS al Carrer, on els artistes presenten la seva música als carrers del casc antic de Solsona. Finalment, els alumnes i professors també actuaran a hospitals, casals de gent gran i centres d’acollida, la vessant més social del projecte. A més, enguany comptarem amb dues conferències impartides per Víctor Estapé.

L’alt nivell dels estudiants, l’elevada intensitat de treball desenvolupat durant l’acadèmia i l’excepcional qualitat dels professors donen com a resultat un Festival singular, d’altíssima qualitat i compromès amb el seu territori.

Comentaris