L'Espai Macià acull la presentació a les Garrigues de territoris.cat

Una cinquantena de persones participen en l'acte, que va comptar amb música tradicional i un tast de productes gastronòmics de la comarca

photo_camera L'acte va tenir lloc a la Sala d'actes de l'Espai Macià de les Borges.

L'Espai Macià de les Borges va acollir ahir a la nit l'acte de presentació del nou diari digital garrigues.territoris.cat, el nou mitjà d'informació de la comarca que va néixer en el marc de la passada Fira de l'Oli, al mes de gener. El diari està centrat exclusivament en la comarca de les Garrigues i en la seva gent i pretén donar importància tant a les notícies institucionals, econòmiques i socials que es generin al territori com els esdeveniments que tenen lloc de manera habitual, les tradicions que es perpetuen any rere any i els actes festius que acompanyen als garriguencs durant els mesos de primavera, estiu, tardor i hivern.

L'acte, que va tenir més d'una cinquantena d'assistents, va comptar amb convidats rellevants com l'escriptor lleidatà i garriguenc Francesc Pané, qui va fer un discurs emotiu i amb una alta dosi de "comarcalisme" tot reivindicant la importància de les entitats locals i de la gent de les Garrigues que "amb el seu esforç fa una mica més gran la comarca". La resta de parlaments van partir de les entitats locals, comarcals i provincials, com és el cas de les intervencions de l'alcalde de les Borges, Enric Mir; del president del Consell Comarcal de les Garrigues i alcalde de Puiggròs, Juli Muro, i del vicepresident de la Diputació i alcalde de Juneda, Antoni Villas. Per la seva part, els responsables del projecte territoris.cat van fer una demostració "in situ" del funcionament de la plataforma digital, i van explicar-ne les seves principals característiques i apartats que la formen. La nota musical la va posar la cantant experimentada en música tradicional catalana Heura Gaya, que va interpretar dues peces tradicionals de la zona, una d'elles, adaptada per a l'ocasió, va versar sobre el naixement del nou diari digital. Finalment va tenir lloc un tast dels productes gastronòmics identificatius de la comarca, com són l'oli, el vi, i el pa de ronyó.

Comentaris