11.07.2020 |
Territoris.cat

SERÀ DE GRAU SUPERIOR I TINDRÀ 2.000 HORES LECTIVES

L’INS Vallverdú de les Borges estrena un nou Cicle Formatiu de Tècnic en vitivinicultura

El Departament d’Ensenyament ha presentat aquest dijous Consell Comarcal de les Garrigues el nou Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en vitivinicultura, que s’impartirà a l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.

Els responsables polítics i educatius brindant amb vi de les Garrigues
Els responsables polítics i educatius brindant amb vi de les Garrigues
L’INS Vallverdú de les Borges estrena un nou Cicle Formatiu de Tècnic en vitivinicultura

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha presentat aquest dijous al matí al Consell Comarcal de les Garrigues el nou Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic en vitivinicultura, que s’impartirà a partir d’aquest proper curs 2015-2016 a l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha estat acompanyat pel president en funcions del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, el vicepresident primer en funcions, Francesc Mir, i la directora de l’INS Josep Vallverdú, Antonieta Bernat. El responsable educatiu ha explicat que el nou cicle suposa un creixement en l’oferta de Formació Professional del territori, ja que és el primer cop que s’impartirà a Lleida, i només hi ha 3 centres més a tota Catalunya que l’estiguin realitzant.

La durada del nou cicle serà de dos cursos acadèmics i la matriculació, que està oberta fins al 8 de juliol, es podrà flexibilitzar en mòduls individuals. Pel que fa als continguts curriculars, hi haurà 14 mòduls, entre els que destaquen la producció del vi, l’anàlisi enològic, la comercialització i la formació en els centres de treball.

Cullerés també ha remarcat que amb aquest cicle de vins captaran alumnes d’altres comarques, ja que permetrà oferir al sector uns tècnics superiors molt sol·licitats, ja que no n’hi ha i, gràcies a les 2.000 hores de formació que rebran, estaran altament qualificats. A més, Cullerés ha explicat que la iniciativa ha estat possible gràcies a la bona experiència de l’INS Josep Vallverdú amb el Cicle Formatiu de Grau Mig d’Olis i Vins, basat en la FP dual, que ha finalitzat la seva primera promoció, la bona resposta de l’alumnat, el recolzament del sector i les institucions, que en garanteixen l’èxit.

Al seu torn, el president Muro, que ha explicat que era el darrer acte públic que feia com a màxim responsable comarcal, ha destacat que el vi és un sector emergent a la comarca, que juntament amb l’oli ens permet obrir-nos al món i mostrar tota la qualitat garriguenca.

Finalment la directora del centre ha agraït la col·laboració de totes les empreses implicades, l’aposta del Departament d’Ensenyament i el recolzament incondicional del Consell Comarcal i l’Ajuntament de les Borges, i s’ha compromès a treballar amb el mateix sistema que ho han fet en el Cicle de Grau Mitjà i mantenint l’aposta per les noves tecnologies. A més, Bernat ha destacat que el perfil de l’alumnat del nou cicle serà molt variat, ja que pot anar des dels 18 fins als 65 anys, i ha donat a conèixer que el primer inscrit és un llicenciat en Psicologia.

L’INS Vallverdú de les Borges estrena un nou Cicle Formatiu de Tècnic en vitivinicultura
comentaris