15.01.2021 |
Territoris.cat

L'obra "La set intacta" de Ramon Guillem, guanya el Maria Mercè Marçal de poesia

La gala ha comptat amb la presència de la periodista, escriptora i guanyadora del premi de novel·la Ramon Llull 2013, Sílvia Soler.

Els membres del Jurat, guanyador, i els alumnes de l'escola del Palau d'Anglesola.
Els membres del Jurat, guanyador, i els alumnes de l'escola del Palau d'Anglesola.
L'obra "La set intacta" de Ramon Guillem, guanya el Maria Mercè Marçal de poesia

L'obra La set intacta de l'escriptor valencià Ramon Guillem, ha estat la guanyadora del setzé Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, que s'ha fet públic aquests divendres en el curs de l'acte literari que s'ha celebrat a Golmés. Una convocatòria poètica que compta amb una dotació económica de 3.000 euros.

Ramon Guillem és llicenciat en Geografia i Història i actualment treballa com a tècnic de biblioteques i arxius. La seva activitat literària se centra en la poesia, encara que també ha conreat la prosa.

Segons la portaveu del jurat, Àngels Marzo, la reivindicació del desig i de l’amor, de la bellesa i de la paraula són el recer contra l’efímer i la fugacitat de la vida, constants en la poesia de Guillem. El poeta valencia ha resultat guanyador per unanimitat del jurat d’entre les 60 obres que s’han presentat a aquesta convocatòria.

La nit literaria, organitzada pel Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha congregat al voltant de 360 persones, representants de les administracions i entitats de la comarca, així com públic que ha volgut seguir el lliurament. L'acte ha comptat amb la la presència de la periodista, escriptora i guanyadora del premi de novel·la Ramon Llull 2013, Sílvia Soler. Soler ha ofert unes paraules als assistents, encoratjant-los a escoltar veus poètiques com la de la Maria Mercè Marçal, la de Ramon Guillem o la de la meva mare, Carme Guasch, que sempre van defensar el país i la llengua.

El president del Consell Comarcal Francesc Fabregat, en el seu parlament s’ha referit als periodistes, als escriptors, als directors de cinema, als pensadors, i a totes aquelles persones de l’àmbit de la cultura, de l’educació, de la creació, a tothom, que participin d’aquest procés que està vivint Catalunya, perquè expliquin quin model de país volen: En alguna mesura, tots nosaltres podem aportar idees per al futur de Catalunya.

A la vetllada, també hi han participat els més petits, enguany, els alumnes de sisè de l’escola Arnau Berenguer del Palau d’Anglesola, que han llegit les poesies guanyadores del darrer volum del Sol del Pla. 

L'obra "La set intacta" de Ramon Guillem, guanya el Maria Mercè Marçal de poesia
comentaris