04.06.2020 |
Territoris.cat

Mollerussa prepara la 30a edició del Saló del Llibre Infantil i Juvenil

En aquesta edició el Saló comptarà amb la presència dels escriptors Rodolfo del Hoyo, Gemma Lienas Yolanda Arrieta i la il·lustradora Leire Urbelts.

Activitats en el marc del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de 2013.
Activitats en el marc del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de 2013.
Mollerussa prepara la 30a edició del Saló del Llibre Infantil i Juvenil

Mollerussa torna a convertir-se en el bressol de la literatura en acollir el Saló del Llibre Infantil i Juvenil, un certamen que se celebrarà del 28 d'abril a l'11 de maig. És per aquest motiu que l'organització del certamen obrirà el període d'inscripcions per les visites del centre escolars el pròxim dilluns 7 d'abril.

Aquest dimarts, l'alcalde Marc Solsona i la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé, van presentar el programa de la trentena edició del saló. Un esdeveniment cultural que en la passada edició va rebre al voltant de 2.900 escolars d'arreu de Catalunya.

Els escolars que hi participin podran conèixer de primera mà el treball de 6 escriptors i il·lustradors. A més a més, podran recórrer les diferents exposicions que formen part aquest saló, l’únic d’aquestes característiques que se celebra als Països Catalans i el més gran de l’estat espanyol pel que fa a volum de llibres que s’hi exposa (més de 4.500 volums). El saló és promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) i organitzat conjuntament amb l’Ajuntament de Mollerussa, a través de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila.

Els sis autors que seran presents en aquesta edició del saló, la dotzena consecutiva que se celebra a la capital del Pla d’Urgell, oferiran tres sessions diàries i, la majoria venen amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes. En aquest sentit, Diana Solé ha destacat també la presència de dues autores del País Basc, una de les quals ja va venir fa dos anys, i també la recuperació d’un autor del País Valencià, ja que feia anys que no es comptava amb cap.

L’agenda dels autors començarà dilluns 28 l’escriptor de Santa Coloma de Gramenet, Rodolfo del Hoyo qui s’adreçarà a alumnes d’entre 8 i 10 anys. Seguirà dimarts 29 l’escriptora barcelonina Gemma Lienas per l’alumnat d’entre 10 i 12 anys. Dimecres 30 serà el torn de l’escriptora Yolanda Arrieta i la il·lustradora Leire Urbelts, vingudes del País Basc amb el suport de Gltzagorri Elkartea i l’Institut Basc Etxepare, les quals explicaran i dibuixaran els seus contes a un públic d’entre 8 i 10 anys durant tot el matí.

Les escoles interessades a visitar el saló hauran de concertar el dia i l’hora de la visita trucant al Centre de Recursos del Pla d’Urgell al telèfon 973 60 48 99 de 9 a 13 o de 15 a 17 hores.

Mollerussa prepara la 30a edició del Saló del Llibre Infantil i Juvenil
comentaris