25.02.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa punt de trobada de la literatura infantil i juvenil de Catalunya

La pirateria continua essent un problema pel sector literari i de la cultura en general, Catalunya hauria de disposar d'una legislació pròpia al respecte.

Mascarell, Solsona i Duarte en l'acte inaugural del Saló del LLibre, a Mollerussa.
Mascarell, Solsona i Duarte en l'acte inaugural del Saló del LLibre, a Mollerussa.
Mollerussa punt de trobada de la literatura infantil i juvenil de Catalunya

El conseller de Cultura Ferran Mascarell va presidir aquest dilluns l'acte inaugural del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que se celebra a Mollerussa fins a l'11 de maig, El responsable de Cultura de la Generalitat ha compartit l'acte amb mig centenar d'autors, editors, il·lustradors, llibreters i bibliotecaris vinculats al món de la literatura infantil i juvenil, que han volgut participar en el trentè aniversari del saló

Mascarell s'ha referit al certament, com l'expressió d'un dels aspectes més reeixits per al foment de la lectura entre els més joves, i ha destacat la fidelitat de Mollerussa per acollir i organitzar el Saló, una mostra del paper important que els ajuntaments, en el foment de la cultura del país. En aquest sentit, el conseller ha afegit que la creativitat és una de les principals qualitats de la cultura catalana, que juntament amb els editors vocacionals, fan possible assolir els millors índexs de lectura.

Mascarell també ha destacat la pirateria com un dels aspectes negatius de la cultura, una problemàtica que seria més fàcil de solucionar si Catalunya disposes d'una legislació pròpia, ja que l'actual normativa espanyola no és bona i a sobre no s'aplica. El conseller ha apostat per treballar amb el sector per mirar que no s'estengui.

La presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Reina Duarte, ha volgut destacar la bona salut del sector basant-se en el fet que la indústria

està fent la feina ben feta i edita bons llibres.

En aquest sentit, ha remarcat que es faci difusió fora de les nostres fronteres. Duarte ha afegit que el Consell encara no s'ha reunit per parlar de la continuïtat del Saló a Mollerussa però si que ha reconegut que ''ens sentim molt a gust a aquí'' per tota la feina que es fa i l'èxit d'assistència any rere any.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha parlat de l'acte inaugural d'altíssim nivell per celebrar els 30 anys del Saló, amb la presència del conseller Mascarell i la gent del sector que

situen Mollerussa com a sinònim de literatura infantil i juvenil.

Segons Solsona, fer-ho així, els reafirma com a ciutat situada en el mapa de la cultura catalana.

Mascarell, Solsona i Duarte, van apagar les espelmes del simbòlic pastís d'aniversari del Saló del Llibre Infantil i Juvenil, que segons les declaracions de l'acte continuarà celebrant-se a Mollerussa.

Mollerussa punt de trobada de la literatura infantil i juvenil de Catalunya
comentaris