Pilar Puig i Ramon Manuel Ribelles presenten el Costumari de Torregrossa

L’obra és un recorregut per les tradicions i costums del passat recent de Torregrossa, des de la vida a casa als jocs infantils, tot passant pels diferents ritus de pas, les festes, els àpats, entre altres.
Imatges del patrimoni arquitectònic de Torregrossa
photo_camera Imatges del patrimoni arquitectònic de Torregrossa

El proper diumenge, 23 de desembre, tindrà lloc a les 12 del migdia la presentació del llibre “Torregrossa, els costums d’ahir en el record d’avui” a la Salad’Actes de la Biblioteca Municipal d’aquesta població .

L’obra, els autors de la qual són Pilar Puig i Ramon Manuel Ribelles, és un recorregut per les tradicions i costums del passat recent de Torregrossa, des de la vida a casa als jocs infantils, tot passant pel diferents ritus de pas, les festes, els àpats, els tocs de campana, l’escola, els treballs agrícoles d’abans i un recull d’antics comerços i obradors locals.    

Pilar Puig fou mestra de Torregrossa durant un llarg període de temps. Amb els seus vuitanta anys i escaig ha recollit un bon bagatge de coneixements i d’informació sobre els costums, alguns dels quals ja s’han esvaït de la memòria col·lectiva.

Ramon Manuel Ribelles, és també mestre de primària i llicenciat en Humanitats per la UOC. És autor de dues petites obres de temàtica torregrossina i ha revisat, ampliat i documentat el recull original de la Pilaron, endemés, s’hi inclouen algunes transcripcions musicals dels quaderns de missió de Joan Amades, durant la seva estada a Torregrossa el 1930, a més de fotografies, targetes postals i caràtules de l’època.

Comentaris