21.09.2020 |
Territoris.cat

La tecnologia artística i visual més avançada en 'A Taste Of Sónar + D by Mazda Rebels'

Una simfonia de llamps de llum generats per corrents electromagnètics, una orquestra de baldufes futuristes que es mouen i il·luminen seguint algoritmes sonors , uns guants tecnològics

Myriam Bleau 'Soft Revolvers'
Myriam Bleau 'Soft Revolvers'
La tecnologia artística i visual més avançada en 'A Taste Of Sónar + D by Mazda Rebels'

Sónar +D, el congrés internacional sobre creativitat, tecnologia i negoci, possa en marxa el seus satélits previs al certamen d'enguany amb una nova edició del A Taste Of Sónar + D by Mazda Rebels, una proposta que impusa la marca automobilistica, que presenta quatre esdeveniments amb instruments no convencionals, tecnologies disruptives i noves experiències escèniques: una simfonia de llamps de llum generats per corrents electromagnètics, una orquestra de baldufes futuristes que es mouen i il·luminen seguint algoritmes sonors , uns guants tecnològicsque permeten dibuixar sons amb el simple moviment de les mans, entre d'altres.

mi.mu guant by ChagallLa primera de les actuacions, el 17 de març, estarà protagonitzada per l'artista canadencMartin Messier, qui presentarà "FIELD", el seu nou projecte que converteix les radiofreqüències imperceptibles per a la vista i l'oïda humana en sons -en forma de tempesta elèctrica- i llampecs visibles. Prèviament, el Barcelona Supercomputing Center presentarà els sorprenents resultats de l'experiment social You Know What You Did Last Sónar", que va analitzar el big data del desplaçament del públic dins el festival. Una fascinant lectura sobre el comportament humà, realitzada pel supercomputador més avançat de tot Espanya.

El 9 d'abril serà el torn de descobrir l'orquestra de baldufes futuristes de l'artista canadenca Myriam Bleau, qui presentarà el xou Soft revolvers. En ell, Bleau manipula un grup de singulars artefactes de metacrilat transparent que emeten llum i so. Cada circumferència va associada a un instrument i disposa d'un sensor de dades que genera determinats algoritmes sonors. 

El 19 de maig, Adam Stark, enginyer, músic i director de mi.mu guant, presentarà la tecnologia d'aquests impressionants guants wearables que permeten manipular qualsevol so amb el simple moviment de les mans. Posteriorment, la cantant i productora Chagall farà un xou amb els mi.mu guant.

El 20 d'octubre VICTOR, el projecte en directe del músic electrònic Golden Bug, i l'estudi d'arts visuals barceloní Desilence posaran en escena un xou audiovisual en què aquest estarà representat una estructura inspirada en la serp de Rubik. 

La tecnologia artística i visual més avançada en 'A Taste Of Sónar + D by Mazda Rebels'
comentaris