Troben restes prehistòriques en unes reformes al carrer Major de Linyola

L’arqueòleg Andreu Moya creu que podrien correspondre a l’època del bronze, a l’espera de disposar de l’estudi definitiu de les mateixes, encarregat per l’ajuntament.

El túnel en el qual es van trobar les restes arqueològiques.
photo_camera El túnel en el qual es van trobar les restes arqueològiques.

Com a conseqüència d’unes obres en la façana d’un habitatge del carrer Major de Linyola han aparegut restes d’ossos i ceràmica, que podrien pertànyer a l’època del bronze, segons les primeres anàlisis oculars que ha realitzat l’arqueòleg Andreu Moya.
Els propietaris de l’habitatge realitzaven reformes en la façana i en caure una pedra a terra va obrir un forat en la vorera del carrer que va posar al descobert unes sitges del segle divuit, per la qual cosa es va avisar a l’Ajuntament.

Façana de l'habitatge en el que es van trobar les restes.L’alcalde Alex Mases i tècnics municipals van baixar a les sitges i van comprovar que existia un petit túnel que comunicava amb una fresquera, petita cavitat que excavava per mantenir frescos els productes de la casa, en el sostre del qual hi van veure restes de ceràmica i d’ossos. El consistori es va posar en contacte amb l’arqueòleg Andreu Moya, per tal que realitzes l’estudi de les restes, i que redactés la carta arqueològica.

Segons Alex Mases, encara que les primeres apreciacions són que pertanyen a l’època del bronze, pel fet que les ceràmiques estan fetes a mà, i que es trobin en la part del darrere de l’antic castell de la vila, també podria tractar-se de l’època medieval. 
El consistori esperarà l’anàlisi definitiva, que realitzi l’arqueòleg per decidir que farà amb les troballes, que si en realitat responen, a l’època del bronze poden representar un patrimoni històric, que caldrà mantenir per als estudiosos i per al mateix municipi.

Comentaris