Vi per Vida convoca més de dues-centes persones en solidaritat amb la recerca de la metàstasi

Mollerussa va respondre per segon any consecutiu, a la crida en favor de la recerca de la metàstasi, i sota la divulgació de la cultura del vi.

Els escoltes de Cal Met van servir els vins dels Tast Vi per Vida.
photo_camera Els escoltes de Cal Met van servir els vins dels Tast Vi per Vida.

Mollerussa va demostrar un cop més la seva solidaritat, amb una important resposta a la convocatòria del sommelier mollerussenc Xavi Ayala, que sota l'aixopluc de Vi per Vida, d'una banda recapta fons per destinar-los a la investigació de la metàstasi a través de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB), i per altra fomenta la cultura dels vins del territori.

Aquest dissabte, la capital del Pla d'Urgell va acollir la segona edició de Tast solidari Vi per Vida, que va convocar més de 200 persones, entre elles l'alcalde Marc Solsona, el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort i el director de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Barcelona, Joan Guinovart,

Al llarg del tast guiat, que ha estat conduit pel mateix Xavier Ayala i la periodista Elisabet Carnicé, s’ha fet un recorregut per sis vins diferents com són: Habitat Blanc, dels cellers Torres, Petit Saó Blanc dels cellers Mas Blanc i Jové, Sumoll, dels cellers Vinyes d’Albà; Vilosell, dels cellers Tomàs Cusiné, Les Creus dels cellers, Costers del Sió i Roble dels celelrs Vinya Els Vilars.

Durant el tast, també s’ha pogut veure un vídeo amb els missatges que han volgut enviar diferents persones del món de la cultura com l’autora del logotip de la iniciativa, la il·lustradora Pilarín Bayés. També ha pujat a l’escenari el propietari del Celler del Castell del Remei, Tomàs Cusiné; el cantant de Lexu’s, Carles Gómez, així com els col·laboradors de l’Agrupació Escolta Cal Met que han estat els encarregats de servir el vi. L’inici del tast també ha comptat amb la participació de la batucada d’Els Tabalats.

Comentaris