AGRUPEM i SOC impulsen amb èxit la formació dual per a joves al Pla d'Urgell

Enguany, s'incorporen els centres d’Aulastudi i el Centre d'Estudis Pla d'Urgell, ampliant l'oferta formativa a les àrees d’Administració, Construcció, Mecànica i Jardineria
FOTO AGRUPEM
photo_camera En aquesta edició AGRUPEM ha establert una col·laboració amb l'associació Talma i el seu centre a Mollerussa, Apunt

L'Associació AGRUPEM ha presentat avui dimarts a l'oficina de la Delegació de la Cambra de Comerç a Mollerussa, la segona edició del projecte del SOC FPO DUAL.

Amb la participació activa de l'entitat, en aquesta edició, s'han implementat canvis significatius a diferència de l'anterior. Per a la convocatòria de 2023, AGRUPEM ha establert una col·laboració amb l'associació Talma i el seu centre a Mollerussa, Apunt, amb l'objectiu de formar una vintena de joves en les especialitats de soldadura i electricitat.

Enguany, s'incorporen els centres d’Aulastudi i el Centre d'Estudis Pla d'Urgell, ampliant l'oferta formativa a les àrees d’Administració, Construcció, Mecànica i Jardineria, amb un total de sis especialitats.

Si la sol·licitud és aprovada, aquest any es preveu la formació de més de mig centenar de joves com a aprenents, amb destinació tant a empreses com a consistoris del Pla. La meitat d'aquests participants s'incorporen per primera vegada a aquesta iniciativa.

Joan Caba, president d’AGRUPEM, ha destacat la naturalesa comarcal d'aquest projecte, i ha afegit que cal adaptar l'oferta formativa del Pla, amb la demanada real, “al Pla hi ha grans projectes empresarials però manquen professionals”

Rosa Ticó, gerent de TALMA, ha valorat les sinèrgies entre l'associació i AGRUPEM en aquesta iniciativa comarcal, "de seguida van encaixar per treballar en aquesta iniciativa de comarca. De la iniciativa anterior ja es coneix que almenys 5 empreses es quedaran els joves que han estat formant aquests 12 mesos”, que és “l’objectiu del programa i el que de veritat ajuda al territori”.

Ainhoa Sansó, gerent dels centres Aulastudi i Centre d’Estudis Pla d’Urgell, que se suma per primera vegada a aquesta iniciativa, ha destacat que “amb la col·laboració entre centres es dona servei a més alumnat i s’ajuda molt millor a les empreses”

Amb un pressupost d'aproximadament 1 milió d'euros, el projecte s'alinea estretament amb les demandes del territori i les necessitats empresarials. Amb aquesta iniciativa, es pretén reduir l'atur juvenil, proporcionar aprenents a les empreses, donar visibilitat als oficis i despertar vocacions professionals.

Comentaris